Hoe schadelijk is Phenoxyethanol?

Hoe schadelijk is Phenoxyethanol?

Phenoxyethanol is een chemische bacteriedodende stof die bij inademing kan leiden tot irritatie van de luchtwegen, hoofdpijn en verstoorde werking van het centraal zenuwstelsel. Bij proefdieren veroorzaakte pehnoxyethanol vruchtbaarheidsproblemen en zelfs in lage dosis ontstond er huidirritatie.

Wat is er slecht aan parabenen?

Eén van de redenen waarom parabenen slecht zouden zijn is omwille van het risico op allergische reacties. Het is inderdaad zo dat sommige mensen een allergie voor parabenen kunnen ontwikkelen en hierbij last krijgen van eczeem.

Welke slechte stoffen in shampoo?

Ingrediënten om te vermijden

  1. Laurylsulfaten. Laurylsulfaten, zoals sodium lauryl sulphate (afgekort als SLS) en ammonium lauryl sulfate (ALES), zijn in heel wat shampoos terug te vinden.
  2. Sulfosuccinaten.
  3. Schuimstoffen.
  4. Siliconen.
  5. Minerale oliën.
  6. Bewaarmiddelen.
  7. Formaldehyde.
  8. Parfum.

Waarom is Lilial verboden?

Waarom wordt het gebruik van lilial verboden? Op 28 januari 2019 concludeerde het Comité voor Risicobeoordeling (RAC) van het Europees agentschap voor chemische stoffen (ECHA) dat lilial reprotoxisch is. Dit houdt in dat de stof schadelijk is voor de vruchtbaarheid en het ongeboren kind.

Is Phenoxyethanol slecht voor je haar?

Phenoxyethanol. Het ingrediënt Phenoxyethanol kan in grote hoeveelheden erg schadelijk zijn. Het mag daarom tot maximaal 1% voorkomen in een bepaald product. Helaas gebruiken we vaak meerdere producten, waardoor deze stof toch de kans krijgt om zich op te bouwen.

Wat doen parabenen met je lichaam?

Parabenen remmen de groei van schimmels en bacteriën, zodat je niet ziek wordt en het product langer houdbaar is. Maar sinds een wetenschappelijk onderzoek * uit 2004 worden ze in verband gebracht met borstkanker. Sindsdien zijn er meer aanwijzingen gevonden dat parabenen schadelijk zijn voor je gezondheid.

Wat zit er in parabenen?

Parabenen zijn een chemische samenstelling van para-hydroxybenzoëzuur en worden al meer dan 80 jaar gebruikt als conserveermiddel. Dit vergroot de houdbaarheid van producten als shampoo, deodorant, vochtinbrengende crème en mascara en doodt bacteriën die binnen het product proberen te groeien.

Welke ingredienten vermijden in haarproducten?

Deze ingrediënten in haarproducten wil jij liever vermijden

  • Isopropyl. Veel haargels, volumizers of haarlakproducten gebruiken deze stof om ervoor te zorgen dat jouw haar op zijn plek blijft zitten.
  • Sodium Lauryl Sulphate (SLS) Sodium Lauryl Suplhate zit in de meeste shampoos.
  • Minerale olie.
  • Siliconen.