Waarom is borstvoeding geven moeilijk?
Borstvoeding geven kost bakken met energie. Toch willen heel veel moeders zo snel mogelijk hun gewone leven weer oppakken. Ze gaan gebukt onder slaaptekort en geven zich daar moeilijk aan over. Als jij al geen energie hebt, dan kan je lichaam het ook niet gebruiken voor borstvoeding.
Wat moet je doen als borstvoeding niet lukt bij de geboorte?
Als je tegen problemen aanloopt tijdens het voeden, kan je hulp inschakelen. Je kraamverzorgende kan je in de eerste dagen helpen. Daarnaast kan je een lactatiedeskundige raadplegen. Dat is een professional die samen met jou kan kijken waar de problemen liggen en je weer op weg kan helpen.
Hoe leer ik mijn baby goed Aanhappen?
Houd je baby dicht tegen je aan, met je tepel op gelijke hoogte met zijn neus. Raak zijn bovenlip voorzichtig aan met je tepel om hem aan te moedigen zijn mond wijd open te doen. Hoe wijder zijn mond open is, hoe makkelijker het is om hem goed aan te leggen.
Wat te doen bij tepel speen verwarring?
Hoe kan ik mijn baby helpen om weer aan de borst te drinken als hij dat niet meer lijkt te willen?
- Begin door geen flesjes en spenen meer te geven.
- Geef je kind op andere manieren melk en bied op een rustig moment je borst aan.
- Stimuleer je toeschietreflex met de hand of met behulp van een kolf.
Hoe zorg je dat borstvoeding lukt?
De melkproductie komt op gang door het drinken van de baby aan de borst. Dus hoe beter de baby drinkt en hoe vaker je aanlegt, hoe sneller en meer voeding je krijgt. Voeden op vraag betekent dat je de baby elke keer aan de borst legt als hij aangeeft dat hij wel wil drinken.
Hoe stop je het snelst met borstvoeding?
Wanneer borstvoeding afbouwen De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) raadt dan ook aan om de eerste 6 maanden volledig borstvoeding te geven. Ze adviseren daarna nog borstvoeding op verzoek te geven naast vaste voeding tot je kindje 2 jaar of ouder is. Er is echter geen ‘juist’ moment om borstvoeding af te bouwen.