Hoe groot is een aubergine?

Hoe groot is een aubergine?

aubergines die we tijdens de zomer, of late zomer oogsten, zijn de ideale grillgroente. Ik kies voor de variëteiten Lange Violette voor de grote exemplaren (worden ongeveer een meter hoog) en Ophelia. Deze laatste planten worden niet zo groot (zie foto) en kan ik in mijn serre onder de zaaitafels uitplanten.

Wat is gezonder courgette of aubergine?

Aubergines bevatten veel meer gezonde vezels dan courgette. Goed voor de darmflora en stofwisseling dus! Al hebben courgettes ook veel andere goede voedingsstoffen. Van courgettes kun je courgettespaghetti maken (en ook rauw eten), terwijl aubergines meer een stevige basis zijn als vervanging voor lasagnebladen.

Welke soorten aubergine zijn er?

Er zijn heel veel verschillende soorten aubergines. Naast de welbekende paarse aubergine zijn er ook aubergines in het wit en geel of zelfs gestreept. Aubergines verschillen niet alleen in kleur, maar ook in vorm. Zo zijn er kleine ronde aubergines, langgerekte en vruchten die veel weg hebben van een peer.

Hoe kun je zien of een aubergine nog goed is?

Hoe kun je vaststellen of Aubergine niet meer goed is? Je kunt het beste vaststellen of een Aubergine niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Aubergine beschimmeld is of rotte plekken heeft dient de Aubergine weggegooid te worden.

Hoe ziet een rijpe aubergine eruit?

– De kroonblaadjes en het steeltje zijn frisgroen, maar een bruin randje is niet abnormaal. – De rijpe vrucht heeft een dieppaarse kleur met een matte, zachte glans. Glimt de groente nog heel intens, dan is ze nog niet voldoende rijp. Er zijn ook varianten in andere kleuren, maar die zijn bij ons niet zo courant.

Hoeveel ruimte heeft een aubergine plant nodig?

Aubergines geef je bij het planten een dubbele hoeveelheid (2 emmers) compost plus een handvol organische voeding in het plantgat. Onder glas willen ze 50 tot 60 cm. afstand, buiten is 40 tot 50 cm. meestal voldoende, allemaal een beetje afhankelijk van de gekozen variëteiten en de groeikracht van je grond.

Waarom aubergine ongezond?

AubergineDeze groente wordt vaak ingezet als vervanger voor vlees omdat het alle smaken opzuigt. Dat is meteen ook het nadeel: omdat aubergine werkt als een soort spons pikt het niet alleen de smaak op, maar ook alle vetten, calorieën en zout. ErwtenErwten bevatten net als aardappels en mais een hoge glycemische index.

Wat doet aubergine met je lichaam?

Goed voor je gewicht Zo krijg je met 100 gram aubergine ruim 3 gram vezels binnen. Daarnaast bevat de groente behoorlijk wat vitamine C, K, B6, folaat (de natuurlijke vorm van foliumzuur), mangaan en kalium. Ook kleine hoeveelheden magnesium, koper en vitamine B3 vind je deze groente.

Hoe lang blijft een aubergine goed?

Bewaar aubergines op een donkere, koele plaats waar het een beetje vochtig is. Ze zijn op deze manier 1 week houdbaar. Omdat aubergines zeer gevoelig zijn voor lage temperaturen is het raadzaam de vruchten niet bij temperaturen lager dan 16 °C te bewaren.

Kun je een aubergine helemaal eten?

Het is namelijk niet nodig om aubergines te schillen. Sterker nog, de spaarzame smaak en voedingswaarde is geconcentreerd in de schil en het direct onderliggende vruchtvlees, dus het is zonde om dat te verwijderen. Na het schoonmaken kun je de groente snijden.

Waarom aubergine bestrooien met zout?

Het zout trok de bittere stoffen uit de aubergine en maakte ze dus beter eetbaar. Die oude bereidingswijze is nu eigenlijk niet meer nodig. Tenzij je de aubergines wilt gaan frituren in hete olie: het zout onttrekt ook vocht aan de aubergines, waardoor ze veel minder gaan spatten.