Hoeveel verschillende Theeplanten zijn er?

Hoeveel verschillende Theeplanten zijn er?

Er bestaat dus géén groene thee of zwarte thee plant. Er zijn 5 verschillende theesoorten; zwarte, witte en groene thee, oolong en pu-erh. Rooibos, kruiden en mate zijn infusies en mag zich eigenlijk geen thee noemen omdat het geen blaadjes van de camellia sinensis bevat.

Hoe verzorg ik een theeplant?

Binnen geef je de plant 2x per week een beetje water. In een serre of oranjerie na een hete zomerdag nevelen en de ruimte ’s nachts luchten. 2x per week een beetje water geven. In de winter 1x per week een beetje water en regelmatig frisse lucht erbij laten.

Waarom wordt thee met de hand geplukt?

De meeste thee wordt nog met de hand geplukt. Soms bevestigt een plukster met tape scheermesjes op haar vingers om sneller te plukken. Niet elke theeplantage is daar een voorstander van, immers door het snijden van het blad beschadig je de plant meer en heeft de struik een langere herstelperiode nodig.

Waarom krijgt een plant bruine bladeren?

Bruine bladranden kunnen ontstaan door teveel water, droge (radiator) lucht of een te warme omgeving of koude tocht. Bruine bladpunten kan te maken hebben met te weinig licht, teveel kalk in het water of een te lage luchtvochtigheid.

Waarom worden de theebladeren na het oxidatieproces gedroogd?

Drogen. Om het oxidatieproces weer te stoppen worden de theebladeren vervolgens kort verhit om te drogen. De theebladeren worden gedroogd door de theebladeren licht te verhitten en daarmee de oxiderende enzymen te deactiveren en ongewenste geuren te verwijderen zonder de smaak van de thee aan te tasten.

Waar begint de thee productie mee?

De theestruik. Voor de productie van thee, voor (bijna) elke theesoort, worden de bladeren van de Camellia Sinensis (de theestruik) gebruikt. De manier waarop deze theestruiken verbouwd worden en de manier van verwerken van de bladeren, de productie, bepalen uiteindelijk hoe de thee smaakt en ruikt.