Hoe ongezond is fast food?

Hoe ongezond is fast food?

Fastfood bevat veel vetten, geraffineerde suikers en calorieën, terwijl het tegelijkertijd erg weinig voedingsstoffen en vezels bevat. Door het regelmatig eten van fastfood heb je een grote kans om aan te komen in gewicht, wat vervolgens de kans op het krijgen van obesitas, diabetes en kanker verhoogt.

Wat zijn de gevolgen van fastfood?

Wat uitsluitend fastfood eten met je doet

  1. Je wordt dik. Hamburgers, frieten, pizza’s, chips en koeken bevatten meer suiker, vet en zout dan als je zelf je eten zou bereiden.
  2. Het veroorzaakt diabetes.
  3. Je hebt nog meer honger.
  4. Je hebt meer cholesterol in je bloed.
  5. Het werkt verslavend.
  6. Je wordt depressief.

Waarom moet fastfood verboden worden?

De mensen worden dikker, eten veel ongezonder en sporten veel minder. Als de fastfoodketens sluiten zou het mogelijk zijn dat er mensen zijn die hun gewoontes aanpassen en een nieuwe, gezondere levensstijl ontwerpen. In Nederland zijn er in het laatste jaar (2006) 8.000 mensen gestorven aan overgewicht.

Waarom is junkfood verslavend?

Ook geraffineerd suiker zorgt voor een grote piek in je bloedsuiker, maar deze daalt na het eten ook weer heel snel omdat junkfood amper goede koolhydraten en proteïnes bevat. Dit kan je lichaam en je humeur beïnvloeden waardoor je alleen nog maar meer zin krijgt in deze ’troep.

Waarom is fastfood goed?

Energie is makkelijk De belangrijkste reden dat we zo van fastfood houden, is dat het veel energie bevat. Energie uit voedsel is de brandstof die ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Het geeft dan ook een goed gevoel als je je energiebehoefte vervult.

Waarom is ongezond eten goed?

Sterker nog, soms kan ongezond eten je juist helpen om verder gezond te eten. Je hele lijf profiteert ervan als je gezond eet. Het is goed voor je gewicht, je hart, je bloedvaten en je huid. Een gezonde voeding bestaat uit volop groente en fruit, volkoren graanproducten, peulvruchten, vis en noten.

Is junkfood gezond?

Als je junkfood eet krijg je, met andere woorden, heel veel ongezonde stoffen binnen, met maar weinig gezonde nutriënten als vitaminen en mineralen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan hamburgers en frieten, maar ook aan zoete snacks als donuts en zoete toetjes. Zelfs frisdranken vallen voor veel mensen onder junkfood.

Wat zit er in junkfood?

1. Junkfood is een term die in de jaren vijftig van vorige eeuw zijn intrede deed. Het werd de benaming van al het voedsel dat rijk is aan calorieën die merendeels komen van suiker en/of vet, en verder weinig voedingsvezels, eiwitten, vitamines of mineralen bevat.

Waarom moet fast food duurder worden?

Om ervoor te zorgen dat we niet alleen minder gaan eten maar ook minder ongezond gaan eten, moet ongezond eten duurder gemaakt worden. Net zoals we accijnzen hebben op alcohol en tabak zouden we ook een extra belasting op suiker, zout en verzadigde vetten moeten heffen.

Waarom fast food zo goedkoop is?

Veel van het bewerkte voedsel wordt gemaakt van goedkope ingrediënten zoals mais, soja, tarwe, rijst en suiker. Die ingrediënten komen uit lagelonenlanden of worden in rijke landen goedkoop geproduceerd met landbouwsubsidies. Veel van die gesubsidieerde ingrediënten worden verwerkt in veevoer en goedkope voeding.