Hoe beton terras reinigen?

Hoe beton terras reinigen?

Onderhouden, voeden en beschermen van betonvloeren Het reinigen van uw polybeton terras gaat heel makkelijk met een zachte bezem, of door gewoon te poetsen met water. Vermijd de hogedrukreiniger, deze kan de toplaag beschadigen. Uw betonvloer terras voeden kan u doen met een natuurzeep met lijnolie (vb. Carolin).

Hoe behandel je een betonvloer na?

Een betonvloer kun je inwrijven met een speciale lijnolie (soms verdund met terpentijnolie). Hierdoor krijgt de vloer een mooie glans en wordt hij iets donkerder van kleur. Een andere manier van bescherming is het schoonmaken van de vloer met een zeep waaraan een natuurlijke olie is toegevoegd.

Welk schoonmaakmiddel voor betonvloer?

In beton zit veel kalk en azijn breekt kalk af. Vermijd daarnaast het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen zoals chloor of soda. Dit zijn zeer bijtende middelen die ernstige vlekken kunnen veroorzaken. De beste manier voor het reinigen van een betonvloer, is een emmer met lauw water en een scheutje groene zeep.

Wat is Dweilwas?

De dweilwas zal een beschermende laag aanbrengen die zorgt dat vuil niet makkelijk de geïmpregneerde en gepolijste betonvloer kan bereiken. Je gebruikt de dweilwas pas als het polijstwerk helemaal klaar is. Deze dweilwas maakt een beschermlaagje op de betonvloer.

Hoe lang betonvloer afdekken?

Voor de betonvloer zelf moet de verse betonvloer minimaal twee weken afgedekt blijven met stucloper. Na deze twee weken mag je de stucloper verwijderen mits er geen andere werkzaamheden meer uitgevoerd worden. De stucloper mag maximaal drie maanden op de vloer blijven liggen.

Hoe lang moet je beton nat houden?

Hoe lang er nabehandeld moet worden hangt af van de volgende factoren: De sterkteontwikkeling van het beton in het werk. De temperatuur in het betonoppervlak. Bij temperaturen boven 5°C en samengesteld met een normaal cement, is, voor beton geleverd in milieuklasse XC1, nabehandeling gedurende een halve dag voldoende.