Waarom insuline spuiten bij diabetes type 2?

Waarom insuline spuiten bij diabetes type 2?

Heb je diabetes type 2 en blijven je bloedglucosewaarden te hoog, ondanks het gebruik van tabletten? Dan kan je het advies krijgen om insuline te gaan gebruiken. Want hoe beter jouw bloedglucosewaarden zijn, hoe groter de kans dat je complicaties voorkomt of kunt uitstellen.

Waar mengsel insuline injecteren?

Waar u spuit, hangt af van de soort insuline. (Ultra)kortwerkende insuline kunt u het beste in uw buik spuiten. Langerwerkende insuline spuit u in uw bil, been of arm. Kies steeds een andere plek om te spuiten.

Waarom moet diabetes behandeld worden?

Deze behandeling verkleint de kans op hart- en vaatziekten enorm. Meer over medicijnen die de bloedsuiker verlagen.

Waarom mag je insuline niet in de bovenarm injecteren?

De opname van insuline verschilt echter vanuit arm, bil, bovenbeen of buik. Injectie in de bovenarm wordt afgeraden omdat de kans op intramusculaire in plaats van subcutane toediening daarbij groter is. Opname vanuit de buik gaat sneller dan vanuit de bil en het bovenbeen.

Wat is de plaats van een insuline injecteren?

De plaats van insuline injecteren is afhankelijk van de soort insuline en de dikte van de vetlaag. Kortwerkende insuline werkt het snelst als het onder de buikhuid wordt geïnjecteerd. Wanneer de insuline maar heel geleidelijk zijn werk moet doen, dus bij langwerkende insuline, is het beter om te injecteren in bil of been.

Wanneer injecteer je insuline in de buik?

Bij injectie in de buik wordt de insuline relatief snel opgenomen in het lichaam. Injecteer niet hoger dan het begin van de ribben en prik niet direct rond de navel. Verder kun je het hele gebied van de buik gebruiken. Injecteer in de arm of in het been wanneer je gebruik maakt van langwerkende insuline.

Waar Mag ik insuline inspuiten in het lichaam?

Waar mag ik insuline inspuiten in het lichaam? De meest gebruikte plaatsen zijn de buik en de bovenbenen. Bij injectie in de buik wordt de insuline relatief snel opgenomen in het lichaam. Injecteer niet hoger dan het begin van de ribben en prik niet direct rond de navel.

Hoe verhoogt insuline de bloedsuikerspiegel?

Insuline verlaagt de bloedsuikerspiegel (bloedglucose). Het lichaam maakt van bloedsuiker energie om van te leven. Insuline zorgt ervoor dat bloedsuiker kan worden opgenomen door alle cellen in het lichaam. De alvleesklier maakt insuline aan en die komt terecht in het bloed, dat door het hele lichaam stroomt.

Hoe werkt het toedienen van injecties insuline?

Stel de pen in op 10 Eenheden (of een andere afgesproken hoeveelheid insuline). Houd de huid strak en prik recht met het naaldje in de huid. Druk de knop van de pen langzaam in tot hij niet verder gaat. Kijk of de pen weer op 0 staat en wacht 10 seconden voor u de pen uit uw huid haalt.

Welke insuline bij diabetes type 2?

De verschillende soorten insuline, voor mensen met diabetes type 1 en type 2: Superkort werkende insuline (kortwerkende insulineanaloga) die direct vóór de maaltijd of soms meteen erna wordt gebruikt (aspart, glulisine en lispro). Deze insuline werkt vier tot vijf uur.

Waarom moet insuline geinjecteerd worden?

Insuline is een eiwit en zou door vertering in uw maag onwerkzaam worden gemaakt. Insuline wordt per injectie of pomp toegediend. Het geeft meer kans op lage glucosewaarden (hypo’s) en gewichtstoename dan sommige glucoseverlagende tabletten. Diabetes type 2 wordt dan ook behandeld met tabletten zolang dat kan.

Waarom wordt insuline geinjecteerd?

Insuline verlaagt de bloedsuikerspiegel (bloedglucose). Het lichaam maakt van bloedsuiker energie om van te leven. Insuline zorgt ervoor dat bloedsuiker kan worden opgenomen door alle cellen in het lichaam. De alvleesklier maakt insuline aan en die komt terecht in het bloed, dat door het hele lichaam stroomt.

Is Traagwerkende insuline troebel?

Meng de traagwerkende insuline, die troebel is, door de pen licht- jes te schudden. 2. Controleer of er insuline uit de pen komt: stel twee eenheden in en spuit deze weg boven uw hand. Als er geen druppeltjes insuline verschijnen, stel dan opnieuw twee eenheden in en spuit deze weg.

Wat gebeurt er als ik insuline spuit?

Waarom mag je insuline niet in een spier injecteren?

Spuit de insuline niet te diep. Dus niet in een spier. Dit is pijnlijk en de insuline wordt hierdoor sneller opgenomen. Daardoor kunnen er hypo’s ontstaan.

Welk type insuline hoort bij welke injectieplaats?

Vanuit de buik wordt insuline sneller opgenomen dan vanuit de zijkant van de benen of billen. Daarom kunt u snelwerkende insuline (de insuline die u toedient bij de maaltijd) het beste in de buik toedienen en langwerkende insuline in de zijkant van de bovenbenen of billen.