Heeft een citroenboom veel water nodig?

Heeft een citroenboom veel water nodig?

De citroenboom vraag in de groeiperiode (april-september) veel water: 2 à 3 keer per week een scheut water. Maar let op: de kluit moet eerst droog aanvoelen, vóórdat de volgende scheut water wordt gegeven.

Hoe vaak Citrusplant water geven?

Citrusboom water geven De plant is gewend aan droge periodes afgewisseld met periodes van regen. Zorg er voor dat de grond van de plant dus niet al te vochtig is. Het beste is om je vinger in de grond te stoppen tot ongeveer twee knokkels. Voelt de grond daar droog, dan kan je de plant weer water geven.

Wat is de citroenboom?

De Citrus Limonia of citroenboom is een geurende plant met een prachtig uiterlijk door haar felgele vruchten. Ook in ons Hollands klimaat krijgt deze plant wit/roze bloemen in mei, gevolgd door vruchten.

Hoe plaatsen we een citroenboom in een kasje?

Het is wel goed om het stekje in een kasje te plaatsen. Hoewel de stek van een citrusplant veel warmte nodig heeft, is het niet verstandig om hem in de volle zon te zetten. Je kunt het stekje in eerste instantie ook het beste binnen plaatsen. Realiseer je wel dat een citroenboom vooral een buitenplant is.

Hoe Plant je de citroenboom in de winter?

Plant de citroenboom in voedingsrijke, vochtige bodem en in een ruime pot. In de winter kan de plant geen temperaturen onder de 0°C verdragen, dus zet de plant binnen op een koele/onverwarmde plek óf zorg voor bescherming in de vorm van tempex of noppenfolie in de pot en vliesdoek en warmtekabel/lichtslang om de plant zelf.

Welke voordelen heeft het snoeien van de citroenboom?

Snoeien. Het snoeien van de Citrusboom kent een tweetal voordelen. Allereerst is het mooier, wanneer je de citrusplant in model snoeit. Hierdoor behoudt de citroenboom zijn mooie vorm en uitstraling. Ten tweede is het goed voor de plant. De citrusplant hoeft zijn energie over minder takken te verspreiden en dit is goed voor de vitaliteit van de