Kan werkgever thuiswerken weigeren?

Kan werkgever thuiswerken weigeren?

Er is in Nederland nog geen wettelijk recht op thuiswerken. Wel heb je als werknemer op grond van de Wet Flexibel Werken het recht je werkgever te verzoeken om vanuit huis te mogen werken. Je werkgever mag dit verzoek weigeren, maar moet hierover wel met jou in gesprek gaan.

Waar heb je recht op bij thuiswerken?

Je werkgever mag jou als werknemer een vergoeding geven voor de voorzieningen die je nodig hebt om thuis te werken. Zo’n vergoeding rekent de Belastingdienst tot de zogenaamde vrije ruimte. Dit betekent dat je geen belasting hierover hoeft te betalen.

Kun je thuiswerken met een baby?

En toch heeft thuiswerken met een baby wat mij betreft extreem veel voordelen. Je deelt je eigen tijd in, bespaart op kinderopvang, hoeft geen vrije dag op te nemen als je kindje ziek is, kunt je baby voeden wanneer je wilt en na een korte nacht heb je geen collega’s die vragen wat er met je gezicht is gebeurd.

Heb je recht op thuiswerk vergoeding?

Je werkgever mag jou als werknemer een vergoeding geven voor de voorzieningen die je nodig hebt om thuis te werken. Sinds 2022 mag een vaste onbelaste vergoeding van € 2 per thuiswerkdag gegeven worden. Daarnaast heeft je werkgever nog wat speelruimte voor extra vergoedingen: de zogenaamde vrije ruimte.

Hoe kan je geld verdienen zonder iets te doen?

Hoe geld verdienen zonder te gaan werken?

  1. Ga shoppen. Het klinkt tegenstrijdig, geld verdienen door te gaan winkelen, maar toch kan het.
  2. Verhuur je huis.
  3. Verhuur je auto.
  4. Verhuur je lijf.
  5. Word medisch proefkonijn.
  6. Speculeer op de beurs.
  7. Win de lotto.
  8. 3 manieren om een centje bij te verdienen.

Wat als thuiswerken niet kan?

Wanneer telewerk niet mogelijk is, zijn werkgevers niet verplicht om een verantwoording af te leggen aan hun medewerkers. Toch is het belangrijk om dat wel te vragen. Wanneer je niet akkoord gaat met de huidige regels rond telewerken of schrik hebt om te komen werken, ga dan eerst in dialoog met je werkgever.

Wat als je niet kan thuiswerken?

A: Je werknemer kan niet op eigen houtje beslissen om thuis te blijven als telewerk onmogelijk is. Doet hij dit toch, dan is hij onwettig afwezig. In dat geval moet jij geen loon uitbetalen. Alleen als hij een geldig quarantaineattest op zak heeft, kun je hem niet dwingen om naar het werk te komen.