Hoe breed wordt een liguster?

Hoe breed wordt een liguster?

Hoe breed wordt een ligusterhaag? Als u de liguster regelmatig snoeit, dan kunt u deze op een breedte van ongeveer 80cm houden.

Is liguster een boom?

Ligustrum japonicum is een groenblijvende boom die vrij snel groeit, daardoor zijn ze ook in aanschafprijs interessant. Vaak zijn snelgroeiende bomen en planten goedkoper in aanschaf dan bomen die langzaam groeien. Het kost een kweker dan meer tijd om de plant verkoopbaar te maken. U kunt de liguster in model snoeien.

Hoe snel groeit een liguster?

In een jaar tijd groeit een liguster zo’n 30 centimeter. U hoeft daardoor niet lang te wachten voor uw nieuwe ligusterhaag de gewenste hoogte bereikt, maar u hoeft ook niet al te vaak te snoeien, zoals bij de veel sneller groeiende leylandii bijvoorbeeld wel het geval is.

Hoe groot wordt een liguster op stam?

Ligustrum delavayanum is een liguster, die vaak geënt op stam wordt aangeboden, en goed geschikt is voor vormsnoei, maar ook als haag kan worden aangeplant. De struik kan tot 2m hoog worden, maar met snoei kan hij tot iedere gewenste grootte geknipt worden.

Hoe hoog wordt ligusterhaag?

Afhankelijk van de soort kan een liguster tussen de anderhalve en vier meter hoog worden. Omdat hij semi-wintergroen is, is hij het hele jaar door vrijwel blikdicht.

Hoe vaak ligusterhaag knippen?

Omdat de liguster redelijk snel groeit, is het wel belangrijk om deze haagplant enigszins in toom te houden. Als jouw ligusterhaag strak en formeel moet zijn, kun je hem het beste twee à drie keer per jaar snoeien. Een à twee keer is voldoende voor een informelere ligusterhaag.

Hoe diep plant je liguster?

De sleuf of gaten moeten, afhankelijk van de maat en het wortelvolume, ongeveer tussen de 25 en 40 cm. diep zijn. – Zet de liguster struiken in de grond.

Hoe snel groeit liguster dicht?

Hoeveel groeit een heg per jaar?

De Caucasica en de Rotundifolia groeien zelfs wel 40 tot 50 centimeter per jaar. In een korte tijd kunt u met deze haagsoorten een natuurlijke erfafscheiding maken. Wel is het van belang dat ze twee keer per jaar gesnoeid worden. Daarnaast zijn ook de Liguster en de Thuja nog twee snel groeiende hagen.