Inhoudsopgave
Kan je antibiotica slikken tijdens de zwangerschap?
Het slikken van antibiotica tijdens de zwangerschap is soms onvermijdelijk. Als je zwanger bent, heb je een verminderde weerstand waardoor je vatbaarder bent voor bacteriële infecties. Voor sommige bacteriële infecties is antibiotica de enige mogelijke behandeling.
Wat is antibiotica bij honden voorgeschreven?
Antibiotica bij honden wordt voornamelijk als kuur voorgeschreven. Dit houdt meestal in dat de medicijnen meerdere dagen op vaste tijden toegediend moeten worden. Doe je dit niet kan het gebeuren dat de bacteriën niet geheel verdwijnen en je hond uiteindelijk weer ziek wordt.
Wanneer wordt amoxicilline gebruikt tijdens de zwangerschap?
Amoxicilline: in Nederland wordt het middel amoxicilline regelmatig voorgeschreven aan zwangere vrouwen. Hiervan is bekend dat het gebruikt kan worden tijdens een zwangerschap. Dit antibioticum wordt vaak gebruikt bij blaasontsteking, hersenvliesontsteking en longontsteking.
Welke antibiotica kunnen tijdens de borstvoeding gebruikt worden?
De volgende antibioticum kunnen tijdens de borstvoeding gebruikt worden: Benzylpenicilline: baby kan overgevoelig worden Feneticilline: ook hierbij kan de baby overgevoelig worden Flucloxacilline: uitscheiding in moedermelk is klein Amoxicillinne: geen nadelige gevolgen voor de baby Erythromycine: geen bijwerkingen bij de baby
Welke symptomen kan je hebben bij nierinfecties?
Welke symptomen kan je hebben bij nierinfecties: 1 Pijn in de buik, onderrug of zelfs de lies 2 Vermoeidheid 3 Koorts 4 Gevoel dat je moet plassen, maar er komt bijna niets uit. Wanneer je urineert voel je pijn en een branderig gevoel. 5 Rillingen 6 Misselijkheid 7 Geen eetlust meer
Hoe werken antibiotica tegen bacteriële infecties?
Hoe werken antibiotica tegen bacteriële infecties? Een antibioticum werkt selectief. Dat betekent dat het gericht werkt tegen een specifieke bacterie (groep). Het antibioticum zorgt ervoor dat de bacterie zich niet meer vermeerdert en verzwakt.
Waarom gebruiken antibiotica niet tegen virussen?
Antibiotica werken alleen tegen bacteries, niet tegen virussen. De oplossing ligt niet in de mogelijke ontdekking van nieuwe antibiotica. We moeten antibiotica minder vaak en beter gebruiken. Enkel een arts kan oordelen over de ernst van een infectie en over de noodzaak van antibiotica. Gebruik daarom nooit antibiotica zonder advies van uw arts.
Hoe kan de arts een antibioticum voorschrijven?
De arts kan een antibioticum voorschrijven aan patiënten met een infectie zoals longontsteking of tuberculose. Een combinatie van antibiotica wordt gebruikt bij mensen die last hebben van een maagzweer. Er zit dan een schadelijke bacterie in de maag. Antibiotica werken niet tegen virussen, zoals bij griep, verkoudheid of waterpokken.
Hoe maak ik een antibioticakuur af?
Maak een antibioticakuur altijd af. Als u eerder stopt heeft u kans dat niet alle bacteriën verdwenen zijn. De infectie blijft dan bestaan of keert terug. Maak dus altijd de kuur af, volgens de aanwijzingen van uw arts. Een antibioticakuur duurt vaak 5 tot 10 dagen. Soms korter, soms langer. Heeft u vragen over de lengte van uw kuur?