Welke steek voor babydeken?

Welke steek voor babydeken?

door Haakinformatie.nl Een mooie dichte steek voor een deken, de Suzette steek. En ook helemaal niet lastig om te haken. Je kunt er een mooie babydeken van haken zoals deze of een fijne deken voor op de bank.

Hoe groot babydeken breien?

Wat is de afmetingen van een babydeken?

  1. Een wiegdeken; 75 x 100 cm. Een wiegdeken hoeft over het algemeen niet zo groot te zijn.
  2. Een ledikant deken; 100 of 120 x 150 cm. Een ledikant deken voor een kinderledikantje van 60 x 120 cm heeft zo voldoen ruimte om het goed in te kunnen stoppen.
  3. Een reisdekentje; 60 x 80 cm.

Hoe maak ik een Babydekentje?

Aan de slag

  1. Was de stoffen apart.
  2. Pak een meetlint en de stofschaar en knip de stof op maat.
  3. Leg de stoffen op elkaar en spelt vast.
  4. Naai de stoffen aan elkaar met de naaimachine.
  5. Haal beide stoffen door de opening, zodat je de stof helemaal binnenste buiten draait.

Hoeveel wol heb je nodig voor een Babydekentje?

Als je een normaal model trui in maat 38/40 helemaal uit zou spreiden, dan kom je uit op een oppervlakte van ongeveer 0,8 vierkante meter. Stel je wilt een babydekentje breien van 60 x 80 cm. De oppervlakte van dat dekentje is 0,60 x 0,80 = 0,48 vierkante meter. Dat is grofweg 60% van een trui in maat 38/40.

Wat is het beste dekentje voor baby?

Welke soort deken het veiligst is om je baby mee toe te dekken, is ondanks veel onderzoek niet duidelijk. Dekens van wol, katoen of fleece zijn allemaal luchtdoorlatend, reguleren vocht, zijn warm en kun je goed instoppen en wassen. Bovendien is ‘fleece’ weer een verzamelbegrip voor tientallen soorten kunststofdekens.

Hoe haak ik de Suzettesteek?

Toer 1: wissel naar haaknaald 5 mm. 1 vaste en 1 stokje in de 2de losse vanaf je haaknaald, sla 1 losse over, 1 vaste en 1 stokje in de volgende losse en herhaal dit tot het einde van je ketting. Eindig in de laatste losse alleen met 1 vaste en haak GEEN stokje. 1 keerlosse en keer je werk.

Hoe groot is een Maxi Cosi dekentje?

De afmetingen van het dekentje zijn ongeveer 50 x 70 centimeter.

Hoe groot moet een dekentje voor de kinderwagen zijn?

Een kinderwagen deken is een iets kleinere deken voor een baby. De afmeting van deze wagendeken is 60×80. Hij is goed te gebruiken in een wat kleinere wandelwagen, maar ook in het babynestje of bijvoorbeeld een rieten mozesmandje.

Wat is de maat van een kinderwagen dekentje?

Hoeveel stof nodig voor Wiegdeken?

wat heb je nodig: Stof voor onderkant en bovenkant van het deken. Voor een wiegdeken zonder motief kun je ruim 75 cm kopen.

Hoeveel wol voor Kindersjaal?

Ongeveer 450 – 500 gram wol, geschikt voor breinaalden nummer 6. Twee breinaalden met knop nummer 6. De hoeveelheid wol die je nodig hebt is afhankelijk van de lengte van de sjaal die je wilt breien.

Welk materiaal deken baby?

Een babydeken is te koop in katoen, wol en synthetisch materiaal. Uit onderzoek van Consument en Veiligheid in samenwerking met TNO-Textiel is gebleken dat het niet zo zeer uitmaakt van welk materiaal je dekentje is gemaakt, zolang het bedje maar kort en strak wordt opgemaakt.