Inhoudsopgave
Kan labradoriet tegen water?
Labradoriet mag nat worden, maar gebruik geen zeep of andere chemicaliƫn. Deze kunnen de steen aantasten. Doe sieraden daarom ook af bij douchen of handen wassen wanneer je dit wilt voorkomen. Alle stenen die tegen water kunnen, kun je in schoon water reinigen.
Is labradoriet zeldzaam?
Nog steeds een zeldzame exoot in de jaren dertig van de vorige eeuw, is labradoriet vandaag de dag een populaire edelsteen geworden. Dit is zowel te danken aan de voortdurende herontdekking van verschillende afzettingen als aan het unieke fascinerende kleurenspel, dat perfect harmonieert met vele edelmetaallegeringen.
Waar labradoriet dragen?
Labradoriet sluit de aura en de zonnevlecht af voor negatieve stemmingen en gedachten van anderen. Mensen die hypersensitief zijn, hebben baat bij het dragen van een labradoriet in de zak of als sieraad wanneer ze ergens naartoe gaan waar veel mensen zijn.
Welke edelsteen kan tegen water?
Kwartsvarianten zoals Bergkristal, Rozenkwarts, Lavendelkwarts maar ook Amethist, Jaspis, Aquamarijn en Fluoriet zijn stenen die wel in het water kunnen. Kies bij twijfel altijd een andere methode. Gebruik nooit zout water om de stenen te reinigen.
Kun je edelstenen bij elkaar dragen?
Edelstenen kunnen elkaar ondersteunen, elkaar versterken, zoals bijvoorbeeld de Rhodiziet die de werking van andere stenen dieper maakt of een Bergkristal met zijn heldere versterkende energie. Een erg fijne combinatie is bijvoorbeeld de Gouden Driehoek (Rozenkwarts, Bergkristal, Amethist).
Hoe maak je labradoriet schoon?
- De eerste methode om een steen te reinigen is door hem minimaal vijf minuten onder stromend water te houden.
- Ook door een steen in de aarde te stoppen kan hij zijn negatieve lading kwijt raken.
- Een andere veilige en zachte reiniging is door stenen in een schelp of bakje met hematiet steentjes te plaatsen.