Hoe herken ik een blaasontsteking?
Hoe herken ik een blaasontsteking? Een (beginnende) blaasontsteking is meestal te herkennen aan heel vaak plassen. Zo kan het zijn dat je direct na het plassen weer aandrang voelt. Het plassen geeft een branderig gevoel en vaak zijn het maar een paar druppels. Ook kan het zijn dat de plas troebel is en stinkt.
Wat drinken bij blaasontsteking?
Bij blaasontsteking: Drink veel: 2 tot 3 liter per dag (bijvoorbeeld water, thee of melk). Zo voorkomt u dat u weer blaasontsteking krijgt: Blijf veel drinken: 2 tot 3 liter per dag (bijvoorbeeld water, thee of melk). Ga direct plassen als u voelt dat u moet.
Welke kruiden irriteren de blaas?
Koffie, alcohol, asperges en pikante kruiden kunnen de blaas dan weer irriteren. Fabeltje Tot slot: vrouwen die korte rokjes dragen of op een koude grond zitten en daardoor sneller een blaasontsteking krijgen, is een fabeltje dat je snel mag vergeten.
Wanneer drink je kind een blaasontsteking?
Als je kind een blaasontsteking heeft, is het belangrijk om je kind voldoende te laten drinken. Soms is dit voldoende om de blaasontsteking te doen verdwijnen, maar meestal is een behandeling met antibiotica nodig.
Hoe kan ik een blaasontsteking tonen?
Om een blaasontsteking aan te tonen kan de urine worden nagekeken. Het urinesediment kan worden onderzocht. Bij een blaasontsteking wordt meestal het stofje nitriet gevonden dat door bacteriƫn wordt geproduceerd. Daarnaast worden er meestal ontstekingscellen en soms ook rode bloedcellen gevonden.
Is blaasontsteking besmettelijk?
Een blaasontsteking is een ontsteking van het slijmvlies van de blaas. Een blaasontsteking is niet besmettelijk maar kan af en toe terugkomen. Blaasontsteking kan soms overgaan in een nierbekkenontsteking. Blaasontsteking bij kinderen komt bij jongens het meest voor onder de 4 jaar en bij meisjes tussen 5 en 9 jaar.