Hoe werken Allergiepillen?

Hoe werken Allergiepillen?

Bij een allergische reactie komt er in het lichaam een stof vrij die ‘histamine’ wordt genoemd. Histamine is de belangrijkste veroorzaker van de klachten bij een allergie. Cetirizine blokkeert de werking van histamine, waardoor de klachten afnemen. De werking begint na ongeveer een uur.

Hoe lang werken Hooikoortspillen?

Histamine is de belangrijkste veroorzaker van de jeuk. Cetirizine blokkeert de werking van histamine, waardoor de jeuk kan afnemen. Uw klachten verminderen na ongeveer een uur. De werking houdt ongeveer een dag aan.

Wat zijn tabletten tegen allergie?

Tabletten tegen allergie (antihistaminica) Bij een zeer heftige allergische reactie wordt wel eens prednison gegeven. Als u een levensbedreigende allergie heeft, schrijft de huisarts u allergie-pennen (EpiPen) voor. Hier zit adrenaline in. Daarmee kunt u zichzelf prikken als u een heftige allergische reactie krijgt.

Wat zijn anti-allergiemedicijnen?

Anti-allergiemedicijnen, ofwel antihistaminica, blokkeren de werking van histamine, een stof die bij een allergische reactie in het lichaam vrijkomt. De neusspray werkt alleen tegen klachten in de neus en meestal ook tegen branderige en jeukende ogen (let op: hierbij wordt het ook toegediend in de neus).

Wanneer moet u een allergie-pennen gebruiken?

Als u een levensbedreigende allergie heeft, schrijft de huisarts u allergie-pennen (EpiPen) voor. Hier zit adrenaline in. Daarmee kunt u zichzelf prikken als u een heftige allergische reactie krijgt. Uw huisarts legt uit wanneer en hoe u de pennen moet gebruiken.

Wat is immunotherapie tegen allergieën?

Immunotherapie tegen allergieën wordt aangeraden als je onvoldoende baat hebt bij antiallergische medicatie, zoals antihistamine, of als je niet goed tegen deze medicijnen kunt. Antiallergische medicijnen bestrijden alleen de symptomen van je allergie, terwijl immunotherapie de oorzaak van je allergie aanpakt.