Inhoudsopgave
Waar komt de term huisarts vandaan?
De algemene arts heeft zich ontwik- keld tot de tegenwoordige “huisarts”, nog steeds de generalist bij uitstek binnen de medische wereld. In feite werkte dus vroeger het merendeel der artsen als “huisarts”, een term die waarschijnlijk in de vorige eeuw reeds gebruikt werd.
Wat heeft een huisarts gestudeerd?
Om dokter te worden moet je de opleiding “geneeskunde” volgen en een specialisatie kiezen. De studie geneeskunde is de langst durende opleiding van Nederland. De studie is ook erg intensief. Je bent het grootste deel van je week bezig met studeren, leeropdrachten, practica en colleges.
Hoe ziet een dag van een huisarts eruit?
Dagdiensten in de huisartsenpraktijk zijn bij van 8.00 – 17.00/17.30u, maar de eindtijd verschilt heel erg per praktijk. Opleidingsdagen zijn vaak van 9.00-15.00u. De dagen in de huisartsenpraktijk bestaan uit patientenconsulten, visites, overleg met de assistenten, administratietijd.
Wat is de aanspreektitel van een tandarts?
Met tandartsen en huisartsen verkeert men meestal niet op voornaambasis, maar er wordt wel ruim getutoyeerd. Mensen zeggen: ‘hallo’ en ’tot ziens’ en ‘bedankt’ tegen eerste-lijn-artsen, zoals ze dat gewend zijn met vrienden of collega’s. Ouderen zeggen nog wel ‘dokter’ tegen de dokter.
Wat is de aanspreektitel van een arts?
Het komt regelmatig voor dat artsen hun aanspreektitel ‘dokter’ als ‘dr. ‘ afkorten en zich laten aanspreken met Dokter ‘Jansen’. Correct aanspreken van een arts die niet gepromoveerd is, is meneer ‘Jansen’.
Wie mag zich arts noemen?
De titel ‘arts’, vroeger ‘dokter in de genees-, heel- en verloskunde’, is voorbehouden voor iemand die de geneeskunde mag uitoefenen.
Welke titel heeft een Basisarts?
Kortom, een basisarts mag kiezen tussen de titel doctorandus, de graad master of science of de graad medical doctor.