Hoe merk je dat kefir slecht is?

Hoe merk je dat kefir slecht is?

Gezonde kefirdrank is lobbig en homogeen van structuur (na doorroeren). Als er veel kaasachtige brokjes en korreltjes inzitten, i.c.m. het achterblijven van groei en een zure smaak, is dat geen goed teken. Ook als de kleur van de kefirkorrels langzaamaan steeds geler wordt is dat een teken van verval.

Wat doe ik met teveel kefir?

Je kunt ze weggeven, opeten, of bewaren in de koelkast als reservekorrels. Ook kun je de korrels invriezen; spoel ze goed af, laat ze een dag en nacht goed drogen op een schone theedoek, stop ze daarna in een bakje en zet het in de vriezer.

Wat gebeurt er als je kefir te lang laat staan?

Als u de kefir een keer (veel) te lang heeft laten staan, is de kans groot dat de bovenlaag in de pot één dikke brei is van ingedikte kefirdrank + daarin ergens de korrels. Het kan lastig zijn om deze te verwerken, omdat het zo dik is en er ook allemaal kleine stukjes en brokjes loskomen uit die brei.

Kan kefir bederven?

Wanneer je de korrels voor maximaal 3 maanden gaat bewaren, dan moet je ze in een zakje doen en kan je ze in de koelkast laten staan. Kies je er echter voor om de kefir langer dan 3 maanden te bewaren, dan dien je dezelfde procedure te volgen en het zakje in de vriezer te bewaren.

Hoe lang mag kefir laten staan?

Melkkefir kun je 1 week goed houden, mits je het in de koelkast zet en regelmatig de dop losdraait. Dit laatste ivm de druk die op de dop staat (door het koolzuurgas).

Hoe lang kun je kefir laten staan?

Je kunt ook minder korrels gebruiken en dan 1,5 à (maximaal) 2 dagen laten staan. Soms word beweerd dat het 4 a 5 dagen zou moeten rijpen, doe dit niet!!

Hoe lang kefir houdbaar?

Waterkefir kun je 6 weken goed houden in de koelkast. Draai regelmatig de dop los. Dit laatste i.v.m. de druk die op de dop staat (door het koolzuurgas). Buiten de koelkast blijft de drank dik een week goed.

Hoe lang kun je melk kefir?