Wat betekent alles is betrekkelijk?

Wat betekent alles is betrekkelijk?

niet absoluut maar in verhouding tot iets anders Voorbeelden: `alles is betrekkelijk`, `In de zin ‘De jongen die daar loopt, is mijn broer’, is ‘die’ een betrekkelijk voornaamwoord.

Wat is een ander woord voor betrekkelijk?

als trefwoord met bijbehorende synoniemen: betrekkelijk (bw): naar verhouding, nogal, relatief, tamelijk, vrij.

Wat is een betrekkelijke zin?

Een betrekkelijke bijzin is een bijzin die wordt ingeleid door een betrekkelijk voornaamwoord (bijvoorbeeld die), een voornaamwoordelijk bijwoord (bijvoorbeeld waarop) of een betrekkelijk bijwoord (bijvoorbeeld waar).

Wie als betrekkelijk voornaamwoord?

Ook het bijwoord van plaats zelf (waar) wordt in betrekkelijke zin gebruikt en leidt bijzinnen in: Dit is het kantoor waar hij werkt. Bij weglating van het antecedent (de man) wordt wie of wat gebruikt.

Wat betekent het leven is betrekkelijk?

Uitspraak: [bəˈtrɛkələk] niet absoluut maar in verhouding tot iets anders Voorbeelden: `alles is betrekkelijk`, `In de zin ‘De jongen die daar loopt, is mijn broer’, is ‘die’ een betrekkelijk voornaamwoord.

Wat is de betekenis van relativeren?

Relativeren betekent afzwakken. Andere synoniemen van het woord zijn afvlakken en nuchterder bekijken. “Robin kon de winst al snel relativeren, er waren namelijk maar zes deelnemers.” Hier betekent relativeren afzwakken, omdat Robin de bijzonderheid van zijn prestatie afzwakt doordat er weinig deelnemers waren.

Wat is een betrekkelijk voornaamwoordelijk bijwoord?

Omschrijving. Een voornaamwoordelijk bijwoord is een combinatie van één van de bijwoorden van plaats er, hier, daar, waar, ergens, nergens en overal en één of meer voorzetsels (bijvoorbeeld aan, bij, voor) of met de bijwoorden af, heen en toe.

Wat zijn betrekkelijke voornaamwoorden voorbeelden?

Een betrekkelijk voornaamwoord verwijst naar een woord dat eerder is genoemd, zoals die en dat….Voorbeelden betrekkelijk voornaamwoord

  • De man die daar loopt, is mijn oud-collega.
  • Het horloge dat ik voor mijn verjaardag kreeg, is gestolen.
  • Vertel me alles wat je ziet.
  • Het mooiste wat ik heb, ben jij.