Heb al weken diarree?

Heb al weken diarree?

Chronische diarree kan veroorzaakt worden door onderliggende aandoeningen, zoals een te snel werkende schildklier (hyperthyreoïdie), chronische inflammatoire darmziekten (colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn), galblaas- en pancreasaandoeningen, diabetes, tumoren van het maag en darmstelsel.

Wat te doen tegen diarree ouderen?

Wat helpt tegen diarree?

  1. Elke dag 1,5 tot 2 liter water drinken.
  2. Veel vezels eten uit groente, fruit en volkorenproducten, zoals volkorenbrood, havermout, volkorenpasta, zilvervliesrijst en volkoren couscous.
  3. Goed kauwen.
  4. Rustig de tijd nemen voor je maaltijd.
  5. Regelmatig eten zonder maaltijden over te slaan.

Hoe krijg je last van diarree?

Tijdens of na een antibioticakuur krijgen veel mensen last van diarree. Antibiotica vernietigen namelijk niet alleen de bacteriën waar je ziek van wordt, maar ook nuttige bacteriën. Hierdoor wordt de balans in de darmen verstoord en kun je last krijgen van maag- en darmklachten.

Hoe voorkom je diarree bij kinderen?

Er zijn geen medicijnen of andere behandelingen die de diarree sneller laten overgaan. Gebruik bij kinderen geen medicijnen om de diarree tegen te houden (‘stopmiddelen’), omdat deze middelen ernstige bijwerkingen kunnen hebben. ORS. ORS is een oplossing van zouten en glucose (druivensuiker) in water.

Wat kunt u gebruiken bij diarree?

Diarree gaat meestal vanzelf over. Medicijnen zijn vaak niet nodig bij diarree. Er zijn twee medicijnen die u kunt gebruiken bij diarree: ORS (oral rehydration solution) Bij hevige diarree kunt u ORS gebruiken om uitdroging te voorkomen.

Welke voeding kan bijdragen aan diarree?

Ook een gezonde leefstijl kan bijdragen aan het voorkomen van diarree: 1 Drink voldoende en vermijd (zoveel mogelijk) cafeïne en alcohol 2 Zorg voor gezonde voeding: beperk vet en suiker. Neem eventueel contact op met een diëtist. 3 Overweeg probiotica om de balans van goede bacteriën in de darmen te herstellen of in stand te houden