Hoe warm moet de wax zijn?

Hoe warm moet de wax zijn?

De verwerkingstemperatuur van een hotwax varieert tussen de 40 en 55 graden. De temperatuur van de hars draagt bij aan hoe pijnlijk de behandeling gevoelsmatig wordt ervaren. Is de hars alleen maar goed aan te brengen is bij een relatief hoge temperatuur dan zal de behandeling pijnlijker worden ervaren.

Kan je haar te lang zijn om te waxen?

Tot maximaal 1,5 centimeter aan haarlengte is het nog aan te raden om te waxen. Als het haar langer is dan 1,5 centimeter kan het afbreken tijdens de behandeling. Hierdoor blijven de wortels van de haren achter in de huid en zou je met stoppels de deur uit gaan.

Hoelang moeten haren zijn om te waxen?

Hoe lang moet het haar zijn om het goed te kunnen waxen? Het heeft de voorkeur de haren in de 2 tot 3 weken voor behandeling niet te scheren. Het haar moet minimaal een halve centimeter lang zijn om het beste resultaat uit de (eerste) waxbehandeling te halen.

Waarom waxen en niet scheren?

Waxen zorgt voor een gladdere huid gedurende een langere periode. Bij scheren komen de haren dikker, stugger en sneller terug, omdat deze bot worden afgesneden door het scheermesje. De haartjes groeien na een scheerbeurt supersnel weer terug, waardoor je vaak binnen een dag weer opnieuw kan beginnen.

Hoe lang moet je haar zijn voor Brazilian wax?

Bikinilijn duurt ongeveer een kwartier en als je de Brazilian wax wilt duurt het een half uur tot drie kwartier. We nemen liever ruim de tijd, om je gerust te stellen en eventueel met een pincet ingegroeide haartjes weg te halen, dan dat we zo snel mogelijk willen waxen.

Wat is het verschil tussen waxen en scheren?

Bij scheren haal je alleen de haren weg aan het oppervlakte. Bij het harsen wordt de haar er met de wortel uitgehaald waardoor de haar minder snel terug groeit.

Hoe snel groeit haar terug na waxen?

Je kunt je voorstellen dat als je meteen na het harsen nog haartjes voelt, je zeker geen drie weken haarvrij zult zijn. Deze stoppels groeien natuurlijk nog op oude sterkte gewoon door, gemiddeld heb je dan na zo’n 2 weken dan toch wel een flinke bos haar staan.