Hoeveel vleeskippen per m2?

Hoeveel vleeskippen per m2?

In de gangbare vleeskuikenhouderij leven de kippen gemiddeld met 18 dieren per m2. Onder Beter Leven 1 ster zijn dat maximaal 12 dieren per m2. Daarnaast hebben de dieren een overdekte uitloop tot hun beschikking.

Wat is Poeljen?

Poeljen zijn leghennen die nog geen ei gelegd hebben. Rond een leeftijd van ongeveer 18-20 weken leggen ze hun eerste ei. In de cijfers van Statbel wordt geen onderscheid gemaakt of deze poeljen bestemd zijn voor de leghennensector, dan wel voor de vermeerderingssector.

Hoe lang leeft legkip?

Legkippen worden speciaal gefokt om zo veel mogelijk eieren te leggen. Hedendaagse rassen leggen twee keer zoveel eieren als vijftig jaar geleden, per hen maar liefst meer dan driehonderd per jaar. Een hen kan in natuurlijke omstandigheden minstens zes jaar oud worden.

Hoeveel kippen zijn er in Belgiƫ?

Kippen maandelijks hoogste in aantal 25 miljoen kippen. 965.000 varkens. 64.000 runderen. 62.000 kalkoenen.

Hoeveel kippen zijn er in Belgie?

In 2017 waren er in totaal 34,1 miljoen stuks pluimvee in Vlaanderen, waarvan 11,4 miljoen legkippen (inclusief 3,2 miljoen poeljen) en 22,1 miljoen vleeskippen. Zowat 6,5 miljoen leghennen produceren consumptie-eieren en 1,7 miljoen moederdieren staan in voor de productie van broedeieren.

Wat mag een konijn eten?

Wat mag een konijn eten? Konijnen halen bijna alle voedingsstoffen die ze nodig hebben uit hooi, groenvoer en hun eigen keutels, die ze weer opeten. Kortom een gezond dieet bestaat uit weinig droogvoer, onbeperkt hooi, voldoende groenvoer, af en toe fruit.

Wat is de smaak van een konijn?

Een konijn mag appel, peer, banaan, aardbei, enz., eigelijk alles wat hij lust, met schil en al. Maar met een klein stukje beginnen de eerste dag! Geen appelpitjes, die Brood Oud hard brood, wat konijnen heel lekker vinden, mag slechts met mate gegeven worden.

Wat bevat een konijn geen suikers?

Wortel, de groente waarvan veel mensen denken dat konijnen er onbeperkt van mogen eten bevat bijvoorbeeld veel suikers. Verder bevatten ook zoete paprika en zoete tomaten veel suiker. Een konijn mag het gewoon eten, maar geef deze groentes wel met mate. Het is het best om je konijn gewoon een mix van verschillende soorten groenvoer te geven.

Wat is voeding voor konijnen?

Voeding. Konijnen zijn pure planteneters, ofwel herbivoren. Hun lange darmstelsel is gemaakt om grote hoeveelheden vezelig voedsel te verteren. Voedsel voor konijnen bestaat uit een verteerbaar en een onverteerbaar deel. Verteerbaar voedsel bevat alle nodige voedingsstoffen.