Hoeveel wortels mag een paard per dag eten?

Hoeveel wortels mag een paard per dag eten?

Paarden mogen maximaal ca. 1,2 – 2 kg wortelen per 100 kg lichaamsgewicht per dag krijgen. Dit betekent voor een volwassen paard van 600 kg ca. 7,2 – 12 kg wortels per dag.

Kun je Voerwortelen eten?

Voerwortelenen zijn een natuurlijke snack geschikt voor paarden en overige erfdieren. De voerwortelen wekken de eetlust op en hebben een hoog caroteengehalte.

Hoe paard wortel geven?

Wortelen bijvoeren aan paarden

  1. Maak wortels schoon. Pas op met zand op de wortelen.
  2. Voer alleen verse wortelen. Wortelen zijn niet zo lang houdbaar.
  3. Voer hele wortels. Paarden met een goed gebit zijn goed in staat om de wortels af te bijten.
  4. Snijd de top eraf.
  5. Een gezonde beloning.

Is een appel goed voor een paard?

We verwennen onze paarden allemaal wel eens met iets lekkers, een tussendoortje. Een appel of een wortel is de meest voor de hand liggend lekkernij. Deze tussendoortjes zijn bovendien het gezondste, veel gezonder dan bijvoorbeeld een suikerklontje.

Wat zijn Voerwortelen?

Voerwortelen zijn een restproduct uit de verwerking van winterwortels en waspeen voor humane consumptie. Afwijkende formaten en vormen doen uitstekend dienst als voer voor melkvee, vleesvee en schapen. Met de smaakvolle wortelen in het rantsoen, kun je de totale voeropname vergroten.

Wat zijn Voederwortelen?

Voederwortelen zijn zeer gezonde groentes voor paarden, vee en eventueel knaagdieren. Wortels zijn zeer geschikt als bijvoer. Voerwortels zijn zeer gezond.

Hoe gesneden wortelen bewaren?

Glazen pot Stop bijvoorbeeld de al gesneden wortel- of selderij stukjes in de pot, giet deze vol tot aan de rand met water en sluit de pot vervolgens goed af. Bewaar de pot in de koelkast en je zal merken dat de eerst volgende keer dat je de groenten gaat bereiden, deze nog steeds knapperig én lekker zijn!

Kan je rauwe wortels invriezen?

Koel ze zo snel mogelijk af (spoel ze met koud water of ijswater) en vries ze dan in kleine porties in. Je kunt je wortels ook schoongemaakt en in stukjes rauw invriezen, op voorwaarde dat je ze daarna ingevroren in de kookpot doet en meteen klaarmaakt. Als je ze eerst laat ontdooien, gaan ze bederven.