Hoe sterk is gevlochten vislijn?

Hoe sterk is gevlochten vislijn?

Doordat gevlochten lijn van meerdere vezels is gemaakt is het enorm sterk. Je kan gemakkelijk met een veel dunnere diameter lijn vissen waardoor je verder kan werpen. Gevlochten lijn is wat duurder dan nylon, maar gaat ook langer mee.

Hoeveel lb onderlijn?

Met hoeveel trekkracht onderlijn karpervissen Vis je veel op zwaar begroeid of obstakelrijk water dan dient er voor een sterke trekkracht gekozen te worden. Vis je alleen op schone putten zonder obstakels dan zal een 15lb karper onderlijn al volstaan.

Welke dikte onderlijn?

De dikte van de onderlijn is ook afhankelijk van welke visserij je gaat doen. Als je op kleine baars gaat vissen is een onderlijn tot 6kg genoeg. Grotere baarzen en kleine snoeken 9kg en voor grote vissen minimaal 16kg. Hoe meer trekkracht een onderlijn heeft hoe dikker / zwaarder deze wordt.

Waarom gekleurde vislijn?

Gevlochten vislijn is er in diverse soorten en maten. Sommige vissers gebruiken deze lijn in een felle kleur (geel, oranje) omdat ze de lijn zo beter kunnen zien.

Hoe dik moet je gevlochten lijn zijn?

Daarnaast is een gevlochten lijn zo veel meer sterker dan een nylon lijn dat je een veel dunnere diameter nodig hebt om aan dezelfdfe trekkracht te komen. Voor een trekkracht van zo’n 7 kg heb je al gauw een 0.28mm nylon lijn nodig, terwijl je met een gevlochten lijn al aan 7 kg trekkracht zit bij 0.12mm.

Hoe dik moet mijn gevlochten lijn zijn?

Je moet namelijk over de branding heen. Daarnaast is verder meestal beter, omdat hier de meeste vissen zitten. Voor strandvissen is 0,17mm meestal voldoende. Je kan gevlochten lijnen gebruiken tot en met de 0.20mm.

Hoe stalen onderlijn bevestigen?

HALVE BLOEDKNOOP

  1. Steek het uiteinde van de lijn door de wartel van de onderlijn en laat het circa 10 centimeter uitsteken.
  2. Wikkel het uiteinde van de lijn vijf keer om de hoofdlijn.
  3. Haal het uiteinde van de lijn door de lus boven de wartel.
  4. Bevochtig de knoop en trek hem aan. Knip het uiteinde af.

Hoeveel kg onderlijn snoek?

25/00 dynema hoofdlijn is een mooi gemiddelde op je werpmolen of werpreel. Als ik met gasten vis ga ik zelfs tot 33/00 diameter op mijn reels en molens. Want een roofvis verspelen is niet toegestaan. Een onderlijn van 15 a 20 kg is dan ook een prima gemiddelde waar mee je een snoek veilig kunt landen.

Welke dikte fluorocarbon onderlijn?

700 tandjes, kun je ook fluorocarbon gebruiken als onderlijn, maar dan moet het minimaal 1 mm. dik zijn, wat neerkomt op een trekkracht van ongeveer 80 รก100 pond.

Wat schrikt vissen af?

Wanneer je een gele lijn hebt zou ik persoonlijk altijd met een ongekleurde nylon of fluorcarbon onderlijn gaan vissen. Daar ik vooral de laatste jaren bijna alleen nog maar met de vliegenhengel vis gebruik ik altijd onderlijntjes. Deze noemen wij de “tip” En bijna altijd fluorcarbon om de zichtbaarheid te verkleinen.