Wat is veilig internetten?

Wat is veilig internetten?

Veilig internetten is een website waar mensen tips, tricks en praktische stap voor stap uitleg kunnen vinden over wat zij kunnen doen en laten om veilig te internetten.

Wat betekent nationale veiligheid?

Nationale veiligheid gaat over alle opzettelijke en niet-opzettelijke risico’s en dreigingen die kunnen leiden tot maatschappelijke ontwrichting in Nederland. Van overstroming tot terrorisme en van een grieppandemie tot een cyberaanval.

Hoe veilig surfen op het internet?

De belangrijkste maatregelen die je moeten nemen voor je online veiligheid:

  • Let goed op. Goed opletten blijft het belangrijkste.
  • Kies goede antivirussoftware.
  • Goed wachtwoordbeheer.
  • Gebruik tweefactorauthenticatie.
  • Update je apparaten.
  • Maak back-ups.

Wat moet je niet doen op internet?

Toptienregels voor wat je online wel en niet moet doen

  1. Houd persoonlijk informatie professioneel en beperkt.
  2. Houd je privacyinstellingen ingeschakeld.
  3. Surf veilig.
  4. Zorg ervoor dat je internetverbinding veilig is.
  5. Wees voorzichtig met wat je downloadt.
  6. Kies sterke wachtwoorden.
  7. Doe je online aankopen bij beveiligde sites.

Wat is nationaal?

nationaal – bijvoeglijk naamwoord uitspraak: na-ti-o-naal 1. van alle inwoners van een bepaald land ♢ Koninginnedag is een nationale feestdag 1.

Is 4G veiliger dan wifi?

Wanneer u verbinding maakt met internet met uw 4G-apparaat, gebruikt u mobiele data via een mobiel netwerk. De data die via een 4G-netwerk worden verzonden, zijn gecodeerd en veel veiliger dan een gratis openbare wifi hotspot.

Wat mag wel en wat mag niet op internet?

Sociaal foto’s en video’s delen op sociale media Vraag altijd toestemming aan degene die duidelijk en herkenbaar op je foto’s of video’s te zien is voordat je het materiaal doorstuurt naar anderen of op het internet verspreidt. Voeg ook niet ongevraagd mensen toe (taggen) aan foto’s en video’s.

Hoe kun je zien of een site beveiligd is?

Een beveiligde website herken je aan ‘https’ in de adresbalk van je browser. Vaak zie je dan ook het icoontje van een slotje.

Wat is beter HTTP of HTTPS?

HTTPS staat voor ‘HyperText Transfer Protocol Secure’ en maakt gebruik van de basis van HTTP. Op het gebied van veiligheid voegt HTTPS daar een versleuteling van de gegevens aan toe. Als een via HTTPS verstuurde gegevensstroom wordt onderschept, dan blijven de gegevens beschermd door de versleuteling.

Wat is het verschil tussen nationaal en internationaal?

Er is dus een belangrijk verschil tussen nationaal recht en internationaal recht. Het nationaal recht gaat vooral over burgers in een bepaald land, terwijl het internationaal recht over staten en internationale organisaties gaat. Interna- tionaal recht wordt ook wel volkenrecht genoemd.