Waarom krult mijn Strelitzia?

Waarom krult mijn Strelitzia?

Als het blad van de Strelitzia krult, dan kan het dat de luchtvochtigheid aan de lage kant is. De luchtvochtigheid kan je verhogen door de Strelitzia te besproeien. Als nieuwe bladeren moeite hebben met uitrollen, besproei deze dan met water om te helpen.

Hoe vaak moet een Strelitzia water?

De Strelitzia vraagt veel water en heeft dan ook minimaal één keer per week water nodig. De grond mag er een week over doen om weer op te drogen om vervolgens weer opnieuw water te krijgen. In de zomer heeft de Strelitzia meer water nodig dan in de winter, houdt hier dus rekening mee.

Hoe vaak bloeit een Paradijsvogelplant?

In de natuur (in warme landen) bloeit de paradijsvogelbloem constant door, maar in ons land heeft -ie een soort winterstop. Eens per twee weken geef je de plant een klein scheutje water. Geef niet te veel: dan gaan de wortels rotten.

Hoe vaak Strelitzia sproeien?

Je kunt de strelitzia het beste twee keer per week water geven. Let er wel op dat de plant niet met zijn wortels in het water staat. Geef daarom nooit meer water dan de grond kan absorberen, kleine beetjes tegelijk dus. Om je strelitzia in topconditie te houden kun je hem zo nu en dan sproeien, hoe vaker hoe beter.

Wat doen tegen wortelrot?

Wortelrot treedt op als je kamerplant, cactus of vetplant te veel water heeft gehad. Hierdoor kunnen de wortels geen zuurstof opnemen en verrotten ze. Dit kan je verhelpen door de plant te verpotten en de oude verrotte wortels weg te snijden.

Hoe hard groeit een Strelitzia?

De Strelitzia vermeerderd zich voornamelijk door nieuwe scheuten uit de wortels te groeien. In de huiskamer zullen ze niet zo hoog worden als in de natuur (10 meter), maar na een jaar of 3 kunnen ze toch wel 2 à 3 meter hoog worden! Houd hier dus rekening mee, wanneer u een standplaats uitzoekt.

Hoeveel water moet een Strelitzia Nicolai?

Strelitzia’s zijn zuiperds, ze drinken veel. Hoe lichter je Paradijsvogelplant staat, hoe meer zon ‘ie vangt, hoe meer ‘ie drinkt. Het beste is om je Strelitzia een keer in de week flink veel water te geven, precies zoveel dat de kluit een week later bijna droog is.

Kan Strelitzia Nicolai bloeien?

Een Strelitzia nicolai bloeit pas als ‘ie tegen de drie meter lang is of hoger. Om hem tot bloei te laten komen doe je er dan goed aan om ‘m in de winter op een wat koelere plek te zetten (rond de 12 graden), en wat minder water te geven (laat de kluit even droogvallen voor je weer water geeft).

Hoe snoei je een Strelitzia?

Hoe moet ik snoeien? Snij de bloem van een Strelitzia zo laag mogelijk af. Dit geldt ook voor bladeren die oud en lelijk worden, snij ook deze zo laag mogelijk weg bij de plant. Een Strelitzia heeft vanaf het voorjaar tot en met de herfst plantenvoeding nodig.