Wat voor werk deden de slaven in Griekenland?

Wat voor werk deden de slaven in Griekenland?

De meeste activiteiten waren vrij toegankelijk voor slaven, op politiek na, dat was voorbehouden aan staatsburgers. Slaven werden voornamelijk in de landbouw geëxploiteerd, maar er werden ook honderden slaven in de steengroeven en mijnen ingezet en waarschijnlijk waren er twee in het huishouden werkzaam.

Wat zijn de kenmerken van slavernij in de Griekse en Romeinse samenleving?

Slaven werden in Athene überhaupt beter behandeld dan in Sparta. Hoewel ze geen vrijheid bezaten, hadden zij ook niet veel specifieke verboden. Sommigen hadden zelfs een vrij zelfstandig bestaan en moesten in ruil een vast bedrag betalen. Bovendien werd een onmenselijke behandeling van de slaven niet getolereerd.

Wat voor huisdieren hadden de Romeinen?

De Romeinen kenden ook huisdieren. Vooral honden waren populair als waak- en jachthond. Katten leerden de Romeinen eveneens kennen als goede huisgenoten, al was het omdat ze ervoor zorgden dat er minder muizen en ratten hun voorraad gingen verorberen. Maar honden bleven dus populair en waren zeker deel van het gezin.

Hoeveel slaven had Sparta?

Slavenarbeid & opvoeding in Sparta Deze perioiken hadden meer rechten dan de slaven. Er waren 60x zoveel slaven als Spartanen, vandaar dat het gewone werk door deze slaven werd verricht.

Waar kwamen de slaven te werken?

De meeste slaven kwamen terecht op Curaçao en in Suriname. Daar moesten ze werken op plantages. Dit zijn grote velden vol met bijvoorbeeld suikerriet, koffie- en tabaksplanten. De meeste slaven werkten daar op het veld.

Welke soorten slaven waren er in de Romeinse tijd?

Huisslaven. Sommige historici schatten dat van de 1 miljoen mensen die in de 1e eeuw na Christus in Rome woonden, 400.000 mensen slaaf waren. De Romeinen gebruikten hen voor allerlei taken. Zo werden ze bijvoorbeeld ingezet als schoonmaker, kok, verzorgingsslaaf of seksslaaf.

Hoe gingen de Romeinen om met slaven?

De Romeinse staat of Romeinse bedrijven kochten grote groepen slaven op om ze in te zetten als arbeider. Ze werden aan het werk gezet in de landbouw of de mijnbouw. Vooral bij die laatste industrie was het werk zeer gevaarlijk, vanwege de primitieve methodes die de Romeinen gebruikten.