Kan ik schaatsen op de Weissensee?

Kan ik schaatsen op de Weissensee?

Waar wil je schaatsen? De Weissensee is de grootste, bevroren en geprepareerde natuurijsvlakte van Europa. Van half december tot en met begin maart vinden schaatsers hier 40 cm dik ijs en kun je ook tijdens een mooie winterwandeling of paardesledetocht genieten van de bijzondere omgeving.

Wat eet een schaatser?

Bij koolhydraten denk je al snel aan pasta, maar ook rijst, aardappelen, bonen, brood, groente en fruit zijn goede bronnen. Per opscheplepel (50 gram) bevat pasta bijvoorbeeld 10 gram koolhydraten, rijst zelfs 16, aardappelen 8 en bonen 9. Je hoeft dus echt geen 5 dagen achter elkaar pasta te eten.

Hoe goed moet je kunnen schaatsen voor Elfstedentocht?

Om een lange tocht op natuurijs te schaatsen, zal je goed fit moeten zijn. Je hebt kracht en coƶrdinatie nodig om efficiƫnt over natuurijs te schaatsen, en je hebt vooral een groot uithoudingsvermogen nodig om dit tot het einde vol te houden. Er moet getraind worden!

Hoe voorbereiden op schaatsen?

Weissensee voorbereiding

  1. De voorbereiding voor schaatsen op natuurijs.
  2. Probeer dingen uit. Van tevoren probeer je dingen uit.
  3. Sportvoeding. Ook voor sportvoeding geldt: probeer dit uit, dan kom je niet voor verrassingen te staan.
  4. Schaatsen.
  5. Kleding.
  6. Kledinglagen.
  7. Op de Weissensee Let goed op het weer en weerbericht.

Is er ijs op de Weissensee?

De Weissensee is met 6,5 vierkante kilometer het grootste natuurlijke ijsoppervlak van Europa. Het ijs op de Weissensee is 15 centimeter dik en in goede staat. Alleen het ijs in het westelijk deel van het meer is dik genoeg.

Hoe lang mag je doen over de alternatieve Elfstedentocht?

Vaak is dat om 17.45 uur. Je mag alleen de laatste ronde in als je daarmee de 200 kilometer vol kunt maken. De laatste ronde is er voor je eigen veiligheid: gezien de kou en het donker van de avond willen we zeker weten dat alle deelnemers veilig binnen zijn.

Wat eet Kjeld Nuis?

Ik eet heel graag pasta en tiramisu is mijn lievelingstoetje. Met een lekker scheutje amaretto natuurlijk. Mijn moeder maakt het weleens met een scheutje rum, ook heel lekker. ‘

Wat hoort bij schaatsen?

Schaatsen is het zich voortbewegen op dunne, rechte ijzers (schaats) over ijs….

Schaatsen
Disciplines Langebaanschaatsen IJshockey Shorttrack Kunstschaatsen Marathonschaatsen Kortebaanschaatsen Schoonrijden Bandy
Portaal Sport Schaatsen

Hoe train je voor Elfstedentocht?

De basis voor de training blijft de twee keer 1 a 1,5 uur trainen op het ijs. Hoe dichter bij de tocht hoe vaker je een langere ijstraining kunt doen. Bij de normale ijstrainingen is het belangrijk en leuk om ook snelheidswerk te blijven doen. De toegevoegde waarde van een derde ijstraining is gering.

Hoe train je voor de Elfstedentocht?

Welke schaatsen Elfstedentocht?

De Elfstedentocht is een bijna 200 kilometer lange schaatstocht over natuurijs langs elf steden in Friesland. Deze schaatstocht wordt georganiseerd door de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden. Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland, is vanouds de start- en aankomstplaats.

Hoe lang trainen voor Elfstedentocht?

Wil je een extreme duurinspanning zoals een 24-uursmarathon of een Alternatieve Elfstedentocht goed doorkomen, dan is het vooral van belang om op tijd te beginnen met trainen. Afhankelijk van je startniveau zul je in principe wel een half jaar nodig hebben, vertelt drs. Kantebeen.