Wat kun je eten zonder tanden?

Wat kun je eten zonder tanden?

Begin met het eten van vloeibaar voedsel zoals zachte puree, appelmoes, pudding, gekookte granen, eieren en soep. Ben voorzichtig met het gebruik van hete dranken en voedsel, zodat u niet uw mond verbrandt. In het begin kunt u moeilijker temperaturen inschatten. Dit komt door de isolerende kwaliteit van het kunstgebit.

Wat kan je eten als je tandpijn hebt?

Snijd eventuele harde randjes dan weg.

  • Probeer ook eens een pannenkoek of een wentelteefje.
  • Vervang brood door pap, zoals havermoutpap, gortepap, rijstepap, griesmeelpap, Brinta of broodpap.
  • Laat cornflakes, muesli of andere ontbijtgranen nemen eerst even weken in melk of yoghurt zodat ze wat zachter worden.

Wat eten na trekken van kiezen?

Het eten van vast voedsel kan een probleem zijn, omdat je mond niet goed kan openen en de wond kan weer open gaan. Zorg daarom, in ieder geval voor de eerste dag, voor vloeibaar voedsel, zoals yoghurt, vla en soep. Let ook op dat je eten niet te zout is en eet bijvoorbeeld je soep ook niet te heet.

Wat is gezond eten en wat niet?

Om goed voor uzelf te zorgen is goede voeding belangrijk. Kies vooral groente, fruit, volkoren producten, peulvruchten, noten en vis. Kies en kook met verse producten. Dan bepaalt u zelf hoeveel vet, suiker en zout u gebruikt.

Wat is zacht om te eten?

Zachte voeding is makkelijk te kauwen en door te slikken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een omelet, vis of macaroni. Vloeibare voeding kunt u drinken. Denk hierbij aan melkproducten, soep of een smoothie.

Welk eten kan je pureren?

Verse groente die goed gaar gekookt is, diepvriesgroente en groente uit pot of blik laten zich goed pureren. Uitzondering daarop zijn: asperges, bleekselderij, boerenkool, zuurkool, champignons, grove doperwten, maïskorrels, postelein en snijbonen met draad.

Kun je een kies missen?

Eén missende voortand kan erg vervelend zijn, maar een ontbrekende kies achterin hoeft nauwelijks op te vallen. Als er meerdere tanden en kiezen missen sluit het gebit vaak niet goed op elkaar aan. Dat geeft functionele problemen, bijvoorbeeld bij het kauwen.

Kan niet wennen aan kunstgebit?

Dit is volkomen normaal. Het kost namelijk wat tijd om te wennen aan uw nieuwe kunstgebit. Het kan een maand tot twee maanden duren voordat u zich comfortabel voelt in uw nieuwe kunstgebit. Uw tandarts of tand technicus zal u in deze beginperiode goed begeleiden.