Wie volgde Napoleon op?

Wie volgde Napoleon op?

Napoleon Bonaparte
15 augustus 1769 – 5 mei 1821
Voorganger Lodewijk XVIII (koning)
Opvolger Napoleon II
Koning van Italië

Wat heeft Napoleon allemaal veranderd?

Na de val van Napoleon denkt echter niemand erover om de Napoleontische veranderingen weer ongedaan te maken. Zo blijft de Code Napoleon bestaan, net als veel andere moderniseringen – de meter, kilo en liter, het rechts rijden, veel Nederlandse achternamen en het idee van een belastingstelsel.

Wat heeft Belgie te danken aan Napoleon?

Het gelijkheidsbeginsel. De beginselen van de Franse Revolutie – vrijheid, gelijkheid en broederlijkheid – werden door Napoleon verankerd. Het gelijkheidsbeginsel werd later het eerste artikel van de Verklaring van de Rechten van de Mens en van de Burger én van onze grondwet.

Wat heeft Napoleon goed gedaan?

Napoleon heeft een aantal universele regels en wetten ingevoerd, de ‘code Napoleon’. Een ervan was de invoering van de Burgerlijke Stand. Ook schafte hij oude lokale maten af en introduceerde standaard maten en gewichten, zoals de kilo, de meter en de liter.

Wat deed Napoleon slecht?

Op 2 december 1804 kroonde Napoleon zichzelf tot Keizer. Op dat moment had hij een erg groot stuk land van Europa in zijn bezit (afbeelding 7). Napoleon maakte ook wel eens fouten. Toen hij Rusland wou veroveren, maakte hij de fout dat hij de winters in Rusland vergeleek met die van westelijk Europa.

Waarom was Napoleon klein?

Grote lijfwachten Een tweede verklaring zou kunnen zijn dat Napoleon voor zijn persoonlijke lijfwachten speciaal extra grote mannen uitkoos, die hem goed konden beschermen. Hij was dus altijd omringd door mannen die (nog) groter waren dan hij en daardoor leek hij misschien kleiner dan hij eigenlijk was.