Is BRMO moeilijk te behandelen?

Is BRMO moeilijk te behandelen?

BRMO is de afkorting van: Bijzonder Resistente Micro-Organismen. Dit kan een virus of een parasiet zijn, maar in de meeste gevallen gaat het om een bacterie die niet reageert op (de meest gebruikte) antibiotica. Dit heet antibioticaresistentie. Hierdoor is een infectie moeilijker te behandelen.

Hoe ontstaat een bacteriele huidinfectie?

Meestal ontstaat een bacteriële huidinfectie op een plek waar de huid is beschadigd. Via een wondje of beschadiging komen bacteriën die normaal óp de huid zitten zonder een infectie te geven, naar binnen. Hier kunnen ze een ontsteking veroorzaken. Voorbeelden van huidinfecties zijn wondroos en krentenbaard.

Waarom extra maatregelen bij BRMO?

Omdat bij u een BRMO-bacterie is aangetroffen, is het mogelijk dat er tijdens uw verblijf in het ziekenhuis extra maatregelen genomen worden. Het doel van de extra maatregelen is dat we verspreiding van de bacterie naar andere patiënten in het ziekenhuis willen voorkomen.

Hoe heet de slijmlaag die bacteriën vormen waardoor ze minder gevoelig worden voor effectieve behandeling?

Maar, er zijn natuurlijk ook chronische infecties en die worden vooral veroorzaakt door bacteriën die een gemeenschap vormen binnen een slijmlaag, de biofilm. die zich aan het wondbed hecht, die minder gevoelig is voor antibiotica en antiseptica en die de genezing van de wond ernstig kan vertragen.

Hoe kan een infectie van een wond worden voorkomen?

Wondinfectie voorkomen U kunt zelf de kans op infecties verkleinen door goed te letten op uw persoonlijke hygiëne: Was uw handen voordat u de wond gaat behandelen. Probeer de wond niet aan te raken met uw handen. Spoel de wond op de manier waarop het u geleerd is door uw behandelend arts of wondverpleegkundige.

Wat te doen bij ESBL bacterie?

Wanneer je drager bent van een ESBL-bacterie, word je daarvoor niet behandeld. Je bent namelijk niet ziek van de bacterie. Je kunt deze bacterie vanzelf weer kwijtraken. Het is bekend dat een groot deel van de patiënten met een resistente bacterie lange tijd drager is van deze bacterie.

Welke bacteriën vallen onder BRMO?

Bacteriën die ongevoelig (resistent) zijn voor de meeste antibiotica noemen we bijzonder resistente micro-organismen ( BRMO bijzonder resistente micro-organismen). Een van de bekendste BRMO is MRSA. Andere voorbeelden zijn ESBL, VRE en CPE….Enterobacteriën zoals:

  • Escherichia spp species.
  • Klebsiella spp.
  • Proteae spp.

Kun je van BRMO afkomen?

Behandeling. Wanneer u drager bent van een BRMO of ESBL, wordt u daarvoor niet behandeld. U kunt deze BRMO-bacterie op den duur vanzelf weer kwijtraken.

Kan je van BRMO afkomen?

Als je ziek wordt door BRMO, kan je niet genezen met gewone antibiotica. Je hebt dan speciale antibiotica nodig. Deze speciale antibiotica moeten niet te vaak gegeven worden. Er is kans dat dan ook deze medicijnen niet meer gaan werken.