Hoe voelt spierscheur in rug?

Hoe voelt spierscheur in rug?

Plotseling optredende lokale pijn, vaak met een kramp gevoel. Passief rekken of aanspannen van de getroffen spier veroorzaakt pijn. Gedeukte en/of abnormaal gezwollen spierbuik boven of onder de aangedane plek. Meestal een blauwe verkleuring onder de aangedane plek (na enkele uren/dagen).

Hoe weet ik of ik een spierscheur heb?

Wat stel je vast bij een spierscheur?

  • Plotselinge pijn die lijkt op een messteek of slag van een zweep.
  • Gedeukte of abnormaal gezwollen spier, boven of onder de pijnlijke plek.
  • Na enkele uren of dagen: blauwe verkleuring onder de pijnlijke plek.
  • De plek blijft stijf.

Wat is de anatomie van de bovenrug?

Anatomie van de bovenrug De bovenrug bestaat uit 12 wervels en 12 paar ribben. Deze ribben zitten vast op de wervels van de bovenrug. Door de ribben is de bovenrug veel minder beweeglijk dan de nek en de onderrug.

Wanneer is een spier te sterk uitrekt?

Wanneer een spier te sterk uitrekt, spreken we van een verrekking. Dit noemen we ook wel een spierverrekking. Vaak zien we dit aan de kuitspier, de knie, rug, pols, bovenarm, enkel of de schouder. Het plotseling uitrekken van de spier gebeurt bij een onverwachte beweging, bijvoorbeeld bij een val of wanneer we een situatie verkeerd inschatten.

Wat is de stand van de bovenrug?

De stand van de bovenrug bepaalt ook hoe de schouderbladen staan, die op hun beurt weer de basis van de schouder en de arm vormen. Een verkeerde houding kan dus pijn in de bovenrug veroorzaken, maar ook pijn naar de schouders toe. Acute pijn kan veroorzaakt worden door een trauma (ongeluk of val), waarbij een rib kneust of breekt.

Wat zijn pijnklachten bij een bovenrug?

Pijnklachten. Bij een pijnlijke bovenrug moeten eerst hartproblemen worden uitgesloten, dit kan namelijk pijn tussen de schouderbladen veroorzaken in combinatie met pijn op de borst. Problemen met het hart zijn vaak te provoceren door inspanning. Pijn tussen de schouderbladen duidt vaker op een probleem met de ribben, de wervels,