Hoe werkt een rat?

Hoe werkt een rat?

Een Remote Access/Administration Tool (RAT) is software waarmee een ICT’er vanaf één basiscomputer kan inloggen op alle geregistreerde computers en deze op afstand kan beheren. Bijvoorbeeld voor probleemoplossing, hulp op afstand en een goede werking van de computers binnen het netwerk.

Wat is remote access?

Remote access (of remote desktop) is de mogelijkheid om overal op elk moment toegang te krijgen tot een computer of apparaat vanaf een ander apparaat.

Wat betekent remote werken?

Remote werken is simpelweg ‘op afstand werken’. Je hoeft dus niet meer per sé op kantoor aanwezig te zijn. Zo kun je denken aan vanuit huis werken, of gewoon vanuit het buitenland. Door de komst van het internet kun je veel werkfuncties gewoon thuis, of waar dan ook, achter je computer uitvoeren.

Wat betekent remote support?

Remote support maakt gebruik van software voor remote access (of remote desktop) om technici overal en altijd direct toegang te geven tot externe apparaten. Dit betekent dat ze hulp op afstand kunnen bieden zonder bij het apparaat aanwezig te hoeven zijn.

Hoe gebruik ik remote desktop?

RDP is als het ware de controletool voor Terminal Services (Remote Desktop Services) en zorgt voor de uitvoering van remote-desktopopdrachten. Het bestuurt zowel de terminal-server als de terminal-client en regelt zo de overdracht van scherminhoud, toetsenbord en muisinvoer via het netwerk.

Hoe heet werken op afstand?

Werk op afstand is werk dat buiten een traditionele kantooromgeving wordt gedaan, ook wel thuiswerken genoemd.

Hoe externe toegang inschakelen?

Stel de pc waarmee u verbinding wilt maken, zo in dat externe verbindingen zijn toegestaan:

  1. Controleer of u Windows 10 Pro hebt.
  2. Wanneer u klaar bent, selecteert u Start > Instellingen > System > Remote Desktopen schakel Extern bureaublad inschakelen in.
  3. Noteer de naam van deze pc onder Verbinding maken met deze pc.