Hoeveel doden Afghanistan?

Hoeveel doden Afghanistan?

In totaal kwamen ruim 47.000 Afghaanse burgers, 66.000 Afghaanse soldaten en 52.000 Taliban strijders en andere rebellen om het leven. Daartegenover staan iets minder dan 5.000 doden uit de VS en andere NAVO-landen.

Wat heeft de oorlog in Afghanistan gekost?

In totaal ging het om een bedrag van 245,5 miljoen dollar. In het conflict in Afghanistan zijn door alle partijen meer dan 46.000 burgers gedood.

Wat willen de Taliban oprichten?

De taliban streefden naar internationale erkenning van hun regering. Het emiraat werd echter alleen door Pakistan, Saoedi-Arabiƫ en de Verenigde Arabische Emiraten als wettige regering erkend.

Wat heeft 20 jaar Afghanistan gekost?

De Amerikanen hebben volgens persbureau AP in twintig jaar het astronomische bedrag van twee biljoen (duizend miljard) euro besteed aan de oorlog, die sinds 2001 aan ongeveer 241.000 mensen het leven gekost, van wie 71.000 burgers. Ook 25 Nederlandse militairen zijn bij de missies in Afghanistan overleden.

Hoeveel kostte Afghanistan?

Vaststaat dat de oorlog in Afghanistan die bijna twintig jaar duurde zeker 800 miljard heeft gekost en er duizenden Amerikaanse militairen gesneuveld zijn. Volgens het laatste rapport van het ministerie kostte de oorlog de Amerikanen liefst 815,7 miljard dollar (omgerekend 692,38 miljard euro).

Wat is het doel van de Taliban?

De Taliban streefden naar vrede en veiligheid in de Pashtun-gebieden tussen Pakistan en Afghanistan en wilden hun strenge versie van de sharia afdwingen als ze eenmaal aan de macht waren.

Wat wilt de Taliban in Afghanistan?

Wat buiten kijf staat, is dat de Taliban Afghanistan willen regeren op basis van de sharia, de streng islamitische wet. Commandant Waheedullah Hashimi zei tegen persbureau Reuters dat Afghanistan zal worden geregeerd volgens hun versie van de sharia en dus niet volgens democratische beginselen.