Waarom is een schildpad een reptiel?

Waarom is een schildpad een reptiel?

Reptielen produceren zelf geen lichaamswarmte, dit maakt ze afhankelijk van de grondtemperatuur en van stralingswarmte om hun lichaamstemperatuur te regelen. De eieren van reptielen hebben een harde schaal. Voorbeelden van reptielen zijn schildpadden, krokodillen, squamata en brughagedissen.

Wat is het verschil tussen de huid van een amfibie en die van een reptiel?

Reptielen hebben schubben. Hierdoor is hun huid een stuk grover en daardoor geschikt om op het land te leven. Amfibieën hebben daarentegen een gladde huid. In plaats van schubben hebben ze namelijk klieren.

Wat is een zeeschildpad?

De zeeschildpad heeft een bijzonder lichaam. Gebouwd voor een leven in zee, maar ook een beetje voor op het land. Hier meer over zijn buikschild zijn rugschild en alles wat er tussenin zit. Neus: Kan boven en onder water goed ruiken. Door zijn neus ademt hij ook. Ogen: Ziet onder water beter dan boven water.

Wat zijn de leefgebieden van de zeeschildpad?

Het leefgebied van de zeeschildpad verschilt eigenlijk per soort. Hier de leefgebieden: Groene Zeeschildpad: Leeft vooral in tropische gebieden rond de evenaar. Bijvoorbeeld in Australië, Hawaï en de Galaposeilanden. Lederschildpad: Kan zijn lichaamstemperatuur hoger maken dan dat van het zeewater.

Wat is een groen zeeschildpad?

Groene Zeeschildpad: Is de enige vegetariër van de zeeschildpadden. Hij eet alleen planten, mals zeegras en algen. Daar heeft hij een handige gekartelde onderkaak voor. Lederschildpad: Is dol op kwallen. Kwallen zijn niet zo voedzaam, dus eet hij soms meer dan zijn eigen gewicht per dag.

Wat is de familie van zeeschildpadden?

De eigenlijke familie van zeeschildpadden is de Cheloniidae, en is ook het bekendst omdat deze de meeste soorten bevat. Een andere familie van in zee levende schildpadden is de familie lederschildpadden (Dermochelyidae), die nog maar door één soort wordt vertegenwoordigd; de lederschildpad (Dermochelys coriacea).