Hoe breed wordt zwenkgras?

Hoe breed wordt zwenkgras?

Specificaties

Plantgroep Siergrassen meer…
Planthoogte 20 cm – 30 cm
Grondsoort goed doorlatende grond
Plantafstand 8 – 11 stuks/m²
Toepassingssuggesties Border.

Is zwenkgras wintergroen?

De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 20 cm. Deze laagblijvende siergras soort verdraagt een temperatuur tot -25 graden Celsius en blijft de gehele winter groen. Deze plant is zeer geschikt voor ‘de tuin op het zuiden’.

Is zwenkgras winterhard?

Het blad is blauwgrijs tot staalblauw en steekt naar buiten vanaf de kern van de plant. De Festuca glauca is winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke toevoeging aan uw wintertuin.

Hoeveel zwenkgras per meter?

Bodemverbeterend middel (Vivimus voor alle tuinplanten)

Standplaats / Lichtbehoefte Half Schaduw, Zon
Geurend Nee
Volwassen plantgrootte (cm) 30
Aantal per m² 9
Aantal per strekkende m 0

Hoe breed wordt Festuca glauca?

Producteigenschappen

Afmetingen 15 cm
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Winterhardheid (Meerjarig) Goed
Wintergroen (Bladhoudend) Ja
Potmaat P9 / Ø 9CM cm met planthoogte 5-10cm, C2 / Ø 17 cm met planthoogte 10-20 cm

Hoe groot wordt Festuca glauca?

Mooie, goede, diepblauwe soorten zijn Festuca glauca ‘Elijah Blue’ en Festuca glauca ‘Intense Blue’. Beide worden ongeveer 40 cm hoog.

Hoe groot wordt Schapengras?

De plant is winterhard, wordt ongeveer 30-40 centimeter groot en combineert prachtig met andere planten met tinten als grijs, wit en roze.

Hoe snoei je Blauwgras?

Elk voorjaar in april of na de bloei snoeien zodat het gras nieuw loof produceert. Na de bloei opnieuw snoeien voor een krachtige groei. Het siergras gaat hierdoor langer mee. Maar je kunt het blad ook er aan laten zitten ter bescherming tegen de vorst.

Hoe snoei je zwenkgras?

Je kunt de uitgebloeide bloemen het beste uit de plant knippen in het vroege voorjaar, zodat nieuwe bloemen de ruimte krijgen. Naast deze uitgebloeide bloemen/aren kun je hem het beste niet snoeien of afknippen, maar ‘kammen’ in het voorjaar.

Hoe snoeien Schapengras?

Festuca glauca ( blauw schapengras) moet niet afgeknipt worden maar kan het beste ‘gekamd’ worden. In maart, net voordat de nieuwe groei begint, trek je met je handen het lelijke, bruine en loszittende, dooie loof eruit. Dat is alles wat je hoeft te doen.

Kun je blauw Schapengras snoeien?

Blauw schapengras is een siergras dat je niet moet terug knippen. Toch kan de plant er aan het einde van de winter wat bruin bijstaan. Eind maart, voordat het nieuwe groeiseizoen begint, ga je de plant ‘kammen’. Dit wil zeggen dat je met je handen het dode, bruine loof eruit gaat trekken.