Inhoudsopgave
- 1 Heb je altijd een subwoofer nodig?
- 2 Hoeveel kanaals versterker heb ik nodig?
- 3 Wat is woofer speaker?
- 4 Wat is het verschil tussen een woofer en een subwoofer?
- 5 Waar moet je een subwoofer plaatsen?
- 6 Waarom subwoofer kopen?
- 7 Wat is het verschil tussen woofer en subwoofer?
- 8 Hoeveel Farad condensator heb ik nodig?
Heb je altijd een subwoofer nodig?
Bij kleine luidsprekers ontbreken die namelijk vaak. Maar als je al een paar grote luidsprekers hebt, misschien zelfs een paar vloerluidsprekers, dan heb je niet echt een extra subwoofer nodig. Als je echter films of concerten met surroundgeluid wilt zien, dan is een subwoofer een absolute must.
Hoeveel kanaals versterker heb ik nodig?
Kanalen. Het aantal kanalen wat een versterker heeft geeft aan hoeveel speakers er op kunnen worden aangesloten. Bij autoversterkers is het meest gangbare aantal kanalen 1, 2 of 4 kanalen. Bij 2 en 4 kanalen kunnen 2 of 4 luidsprekers worden aangesloten.
Heeft een subwoofer zin?
Noodzakelijk voor surround In een surroundopstelling is een subwoofer niets minder dan onmisbaar.
Wat is woofer speaker?
Een woofer is een luidspreker die speciaal geschikt is voor de weergave van geluid met lage frequentie, de lage tonen. Afhankelijk van de diameter van de luidspreker en tal van variabele waarden is een woofer in staat de lage tonen weer te geven. Een grote diameter zal resulteren in een groot bewegend oppervlak.
Wat is het verschil tussen een woofer en een subwoofer?
Subwoofer. Een subwoofer heeft een nog lagere frequentie dan een normale woofer. Ze worden daarom ook wel de ”subs” genoemd. Ze hebben namelijk een bereik tussen 20 en de 200 Hz.
Wat is het nut van een subwoofer?
Sub betekent namelijk letterlijk onder, terwijl woofer synoniem staat voor lage tonen luidspreker. Een subwoofer zet je dus ergens op de vloer neer, waarna deze speaker diepe bastonen de woonkamer in blaast. De laagste tonen die reguliere luidsprekers achterwege blijven, vul je met een subwoofer eenvoudig aan.
Waar moet je een subwoofer plaatsen?
Conclusie: de perfecte opstelling voor subwoofers Optimaal is de plek tussen center- en frontspeaker rechts/links. De subwoofer klinkt niet goed wanneer hij in een hoek of dicht tegen de muur aan staat. Om het beste uit je subwoofer te halen is het goed om hem op verschillende plekken te testen.
Waarom subwoofer kopen?
De subwoofer vormt een integraal onderdeel van elke degelijke home cinema opstelling. Dit type luidspreker staat in voor de lage tonen en bas, en zorgt zo voor een extra beleving bij het kijken naar spectaculaire actiefilms. Maar ook in een stereo-opstelling kan een subwoofer voor een meerwaarde zorgen.
Hoe kan ik subwoofer testen of het goed is?
Re: testen subwoofer sluit hem aan op een batterij van ongeveer 1,5 volt. hij moet dan een stap maken, een eenmalige uitslag. Geen grotere batterij nemen dan neemt hij een te grote stap en gaat wel stuk.
Wat is het verschil tussen woofer en subwoofer?
Een woofer gaat meestal wat hoger (500 – 800 Hz) dan een subwoofer die meestal tot zo’n 100 tot 150 Hz hoeft weer te geven. De subwoofer is dan beter in staat de laagste frequenties op groter volume weer te geven. Ook is het geluid van een subwoofer minder te plaatsen in de ruimte.
Hoeveel Farad condensator heb ik nodig?
Als vuistregel geldt 1 Farad per 1000W. Meer kan echter geen kwaad, in tegendeel! Monteer de condensator zo dicht mogelijk (ca. 10cm) bij de grootste stroomverbruiker.
Hoe weet ik welke versterker ik nodig heb?
Naast de impedantie is ook het wattage van de speakers en versterker belangrijke een factor om rekening mee te houden. Veel mensen denken dat het aansluiten van een versterker met een minder hoog wattage dan de speakers de meest veilige keus is.