Hoe verzorging ik rubberboom?

Hoe verzorging ik rubberboom?

Een rubberboom verzorgen is makkelijk:

  1. Houd de potgrond vochtig, zonder te overdrijven.
  2. Geef AVEVE Vloeibare meststof voor groene planten voor een portie extra energie en groeikracht.
  3. Benevel je rubberboom regelmatig, daar houdt hij van. In één moeite heb je hem ook afgestoft.

Hoe stek je een Ficus Elastica?

Hoe stek je de Ficus? Met een schoon en scherp mes of een goede snoeischaar knip je de top uit de plant. Per stek heb je eigenlijk alleen maar een stukje stam met één blad nodig. Maar je kunt er ook voor kiezen om een langere stek te knippen, een stam met maximaal vier bladeren.

Kan een ficus bloeien?

De bloemen van de Ficus Als een Ficus bloeit, valt dit niet echt op. De plant maakt namelijk kleine (groene) vijgen aan. Binnen deze vijgen vindt de bloei plaats, waarin zich een kleine bloem ontwikkelt.

Wat is er mis met mijn Ficus Elastica?

Verzorgen van je Ficus elastica Verwijder af en toe het stof van de bladeren met een vochtige doek. Zo blijft de plant mooi en gaat hij beter groeien. Geef van de lente tot het einde van de herfst elke 2 weken wat vloeibare biologische plantenvoeding. Verpot je plant naar een grotere pot als de oude klein is geworden.

Hoe rubberplant snoeien?

Een rubberplant snoei je altijd net boven een knoop. Dat is de plek waar een bladsteeltje uit de stengel groeit. Of beter gezegd: waar het blad aan de hoofdstengel vastzit. Je kunt ook snoeien net boven de plek waar ooit een blad zat (dat is meestal nog te zien op de stengel).

Kan je een rubberplant stekken?

Voor het stekken van deze plant heb je niet veel nodig; een snoeischaar of een plantenschaar, een potje/flesje oid om een stekje in te doen en wat water. Het stekken van een rubberplant is helemaal niet moeilijk. Heb je deze plant ook staan, kijk dan eens naar uitstulpingen van de plant.

Hoe snel groeit een Ficus Elastica?

Je Ficus Elastica is een plant die vrij snel groeit. In zijn natuurlijke groeiomgeving, in India en Indonesië, wordt het heel hoog, meestal enkele meters. Binnenshuis kan het ook hoog worden en het is aan jou hoe hoog je het laat worden. Als de hoogte je bevalt, kun je de plant terugsnoeien en/of vermeerderen.