Is antirrhinum een vaste plant?

Is antirrhinum een vaste plant?

Deze eenjarige plant verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Is zeer geschikt om te combineren met de ‘basisplanten’. Ook bruikbaar in potten en bloembakken.

Hoe Leeuwenbekjes zaaien?

Leeuwenbek zaden kunnen vanaf half maart tot april onder glas gezaaid worden. Vanaf half april tot mei kunnen de zaden ook in de volle grond gezaaid worden. Het gaat om lichtkiemers, de grond mag daarom niet of maar heel lichtjes bedekt worden. Bij het zaaien in de volle grond de zaden en jonge planten beschermen.

Is leeuwenbek giftig?

Grote leeuwenbek is niet bijzonder giftig, maar bevat zeker geen eetbare delen. De plant is niet winterhard maar zaait zich uit waardoor de plant zich toch handhaaft in onze tuinen en zelfs in de natuur. Koop jonge planten die al beginnen te vertakken. De bladeren moeten sappig groen zijn.

Welke bloemen met katten?

10x Veilige bloemen voor de katten.

  • Gerbera, prachtige bloem en niet erg als je hond of kat er een hapje van neemt. Roos.
  • Leeuwenbek. Asters.
  • Dille. Freesia.
  • Lisianthus. Waxflower.
  • Zonnebloem. Limonium.

Hoe zaai je lupine?

De zaden van lupine zijn groot, daarom zijn ze gemakkelijk één voor één te zaaien. Pak een zaadje en druk hem ongeveer 2 cm de grond in. Veeg er een beetje aarde over heen om hem af te dekken.

Is Lisianthus giftig?

Als u uw Lisianthus wilt verpotten, is de ideale tijd daarvoor het vroege voorjaar. Lisianthusplanten zijn huisdiervriendelijk en niet giftig voor de mens. Als u nieuwsgierige katten, honden of kinderen hebt, zijn deze planten uitstekend geschikt om zowel binnen als buiten te groeien.

Hoe giftig zijn chrysanten voor katten?

Lelies, aloë vera, dieffenbachia, chrysanten en de sansevieria zijn bloemen en planten waar alle kattenbaasjes eigenlijk met een boog omheen zouden moeten lopen. “Deze zijn bij uitstek het giftigst voor een kat.