Kan maagdenpalm in de volle zon?

Kan maagdenpalm in de volle zon?

De Maagdenpalm kan op een schaduw plek staan, in de volle zon ( als de aarde voldoende vochtig is) of in een bostuin groeien.

Welke mest voor maagdenpalm?

Daarnaast is het goed om de Maagdenpalm in het najaar wat compost of organische mest te geven en de grond rondom de plant goed los en waterdoorlatend te houden.

Hoe hoog wordt maagdenpalm?

De bloeitijd van een Maagdenpalm ligt in april en mei en de bloemen zijn blauw van kleur. De kleur van de bladeren is geel of groen, deze vaste plant is wintergroen en de volwassen hoogte is ongeveer 15 centimeter.

Hoeveel maagdenpalm per vierkante meter?

Plant ongeveer 9 maagdenpalmen per vierkante meter. Met deze hoeveelheid is de bodem in 2 jaar tijd volledig bedekt. Gebruik Pokon Potgrond bij de aanplant en verdeel deze aarde over de plaats waar je de Vinca minor plant.

Hoe vaak bloeit maagdenpalm?

Specificaties

Plantgroep Vaste planten meer…
Bloeitijd februari – mei
Wintergroen Ja
Planthoogte 10 cm – 10 cm
Grondsoort elke goede tuingrond

Hoe verzorg je maagdenpalm?

Na een paar jaar kan maagdenpalm er wat sliertig uitzien, omdat de stengels kriskras over elkaar heen tuimelen. Knip de planten dan eens terug, gewoon met de heggenschaar. Doe het in het vroege voorjaar, net voordat ze gaan bloeien en knip alles af op ongeveer 15 cm boven de grond.

Kan Vinca minor in de zon?

Vinca minor is zeer goed winterhard. De kleine maagdenpalm verlangt een standplaats in volle zon, halfschaduw of zelfs schaduw, deze maagdenpalm is zeer flexibel wat de grondsoort betreft. hij is goed zeewind tolerant en verdraagt ook luchtverontreiniging en droogte.

Hoe maagdenpalm onderhouden?

Maagdenpalm groeit goed in vochthoudende grond die voldoende humus moet bevatten. Schaduw wordt goed verdragen, alleen bloeien de planten in de schaduw minder goed. Doordat kleine maagdenpalm van nature in vochtige bosgrond staat, dien je tijdens droge perioden de plant extra water te geven.

Welke Vinca minor?

De meest bekende Vinca’s De Vinca minor ‘Gertrude Jekyll’ en de Vinca minor ‘Alba’ zijn bekend om de vele witte bloemetjes. De Vinca minor ‘Atropurpurea’ heeft paarse bloemen, maar er zijn ook bonte varianten. De Vinca minor ‘Aureovariegata’ onderscheidt zich van de ‘gewone’ Vinca minor door de gele bladrand.

Heeft maagdenpalm veel water nodig?

Water. Heeft eenmaal goed geworteld in volle grond weinig extra water nodig. In warme, droge periodes is het nodig om te sproeien. Staat je Maagdenpalm / Vinca minor in een pot of een hangbak aan je balkonrand, houd de aarde in de zomer dan lichtvochtig.

Hoe hoog wordt Vinca minor?

Vinca minor, of kleine maagdenpalm, bloeit met lichtblauwe bloemen in de periode februari-mei. De hoogte van deze wintergroene bodembedekker bedraagt circa 15-20 cm. Vinca minor staat het liefst op een beschaduwde plek op een vochtdoorlatende grond.

Hoe groeit maagdenpalm?