Wat is Auraverschijnselen?

Wat is Auraverschijnselen?

Wat is migraine aura? Bij migraine aura krijgt u tijdelijk klachten door een storing in de hersenen. Hierdoor ziet u bijvoorbeeld ineens een gekleurde vlek met beide ogen. Of u heeft tintelingen of een doof gevoel in uw gezicht, lippen of hand, aan 1 kant van uw lichaam.

Wat is Fotofobie?

Lichtschuwheid, ook fotofobie genoemd, is een intolerantie voor licht waarbij iemand geen of weinig licht in zijn oog of ogen kan verdragen en dit zelfs als pijnlijk ervaart. In de oogheelkunde komt lichtschuwheid onder meer voor bij acuut glaucoom, uveïtis, achromatopsie en albinisme.

Kan iedereen een migraine aanval krijgen?

Meer dan 10% van de Nederlandse bevolking heeft jaarlijks migraine aanvallen en de gemiddelde frequentie is twee aanvallen per maand. Iedereen kan ooit in zijn leven wel een één of twee aanvallen krijgen. We spreken echter pas van migraine wanneer dergelijke aanvallen regelmatig voorkomen.

Wat is de oorzaak van te hoge oogdruk?

Als de afvoer van het vocht geblokkeerd raakt of het corpus ciliare te veel vocht produceert, dan loopt de druk in de oogbol op. Als het vocht daarentegen sneller wordt afgevoerd dan aangemaakt neemt de druk juist af. Helaas is vaak niet precies aan te tonen wat de oorzaak is van te hoge of te lage oogdruk.

Kan de druk te hoog zijn voor de oogzenuw?

Is de druk te hoog dan kan dit gevaarlijk zijn voor de oogzenuw en kan zich uiteindelijk glaucoom ontwikkelen. Het is dan ook van belang dit goed in de gaten te houden zodat het oog behandeld kan worden bij de eerste symptomen, voor het te laat is en het gezichtsvermogen wordt aangetast.

Wat is de behandeling van een verhoogde oogdruk?

Behandeling verhoogde oogdruk: oogdruppels of laserbehandeling Wanneer is geconstateerd dat er sprake is van een gevaarlijk hoge druk in het oog wordt overgegaan tot behandeling om verslechtering van het gezichtsvermogen en gezichtsveld tegen te gaan. De meest gebruikte behandeling is die met oogdruppels. Hierin zijn een aantal varianten mogelijk:

Wat is het onderzoek bij de oogarts?

Door middel van een grondig oogonderzoek zorgt de oogarts nadien voor een geschikt brilrecept. Soorten onderzoeken bij de oogarts Het onderzoek controleert het volgende: de medische geschiedenis, de gezichtsscherpte, de pupillen, het gezichtsveld, de oogspieren en het voorste alsook achterste deel van het oog.