Inhoudsopgave
Hoe abortuspil krijgen?
Als je kiest voor de abortuspil krijg je een eerste tablet, welke ervoor zorgt dat de zwangerschap stopt. Je krijgt een aantal tabletten mee naar huis welke je na ongeveer twee dagen vaginaal inbrengt, net als een tampon.
Kan de abortuspil mislukken?
Hoe groot is de kans dat een abortus mislukt? Afhankelijk van de zwangerschapsduur en behandelmethode is de kans dat de abortus mislukt 1 tot 4%. Soms is nabehandeling nodig door middel van tabletten of een zuigcurettage.
Hoe kun je kiezen voor een abortuspil?
Je kunt voor een abortuspil kiezen tot de negende week van je zwangerschap. Deze negen weken worden berekend vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie. Hoe werkt een abortuspil? Tot negen weken na de eerste dag van je laatste menstruatie kun je dus kiezen voor een abortuspil.
Wanneer is een abortus mogelijk?
Vanaf 12 weken na het begin van je laatste ongesteldheid. Vanaf 12 weken is alleen een abortus mogelijk door de vrucht met operatie-instrumenten weg te halen. Deze behandeling duurt ongeveer 30 minuten. In Nederlandse klinieken en ziekenhuizen kan abortus tot ongeveer 22 weken.
Wanneer mag de abortus plaatsvinden?
De abortus mag uitgevoerd worden tot 12 weken na de bevruchting. Voor de ingreep kan plaatsvinden is er een – door de wet – verplicht gesprek. Tussen dit voorgesprek en de ingreep moet je rekening houden met een verplichte wachttijd van 6 dagen. Slechts in zeer uitzonderlijke gevallen staat de wet toe dat de zwangerschap ook na 12 weken wordt
Wanneer is abortus toegestaan in België?
Ja. Abortus is in België wettelijk toegestaan, maar er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden: De abortus mag uitgevoerd worden tot 12 weken na de bevruchting. Voor de ingreep kan plaatsvinden is er een – door de wet – verplicht gesprek. Tussen dit voorgesprek en de ingreep moet je rekening houden met een verplichte wachttijd van 6 dagen.