Wat is de beste temperatuur voor een wietplant?

Wat is de beste temperatuur voor een wietplant?

Elke wietsoort heeft andere behoeften en daarom is het lastig om er een ideale temperatuur aan te hangen. Als vuistregel kun je tijdens de groei uitgaan van een temperatuur tussen de 21 en 29 graden Celcius. Tijdens de bloei zal de ideale temperatuur ergens tussen de 18 en 26 graden Celcius liggen.

Wat is de beste temperatuur voor planten?

Bijna alle planten komen uit een tropisch of subtropisch klimaat met temperaturen die vrijwel gelijk zijn aan de temperatuur in onze woning. Overdag is een temperatuur tussen de 18° en 24°C ideaal voor uw kamerplanten. De meeste planten hebben geen problemen met tijdelijk hogere temperaturen in de zomer tot circa 32°C.

Welke invloed heeft de temperatuur op de plantengroei?

Temperatuur is van grote invloed op de groeisnelheid. Als het te warm is (boven de 30 graden Celsius) neemt de fotosynthese af. Als het te koud vertraagt de groei, vruchtvorming en de bloei van de plant. Luchtvochtigheid: zowel een te hoge en te lage luchtvochtigheid kan de groei van uw gewas belemmeren.

Welke lamp voor 1 wietplant?

HPS kweeklampen zijn een uitstekende keus wanneer je lekker veel wil oogsten, minimaal een 1,5 meter hoge kweekruimte hebt en niet al te veel geld in een kweeklamp wil investeren. Als je heel goed kweekt kun je met een HPS lamp rekenen op ongeveer 1 gram aan droge wiet per Watt.

Welke luchtvochtigheid wiet?

Jonge cannabisplanten gedijen het best bij een RV van tussen de 50-70%. Dit is ideaal voor de gehele groeiperiode. Moederplanten doen het ook uitstekend in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid. Lage luchtvochtigheid, zelfs wanneer het niet erg warm is, kan de groei van de planten verstoren.

Hoe kweektent verwarmen?

Een kweektent verwarmen kan o.a. met kachels, kanaalverwarmers of een verwarmingsmat. Houd de luchttemperatuur tussen de 22° en 28 °C. Grote temperatuurschommelingen zijn slecht voor een evenwichtige groei en resulteren in matige vruchten. De ideale en constante temperatuur is 24 °C voor de meeste gewassen.

Wat is een goede temperatuur voor kamerplanten?

Tussen 15 en 25° C is ideaal. ’s Nachts mag het gerust een graad of vijf afkoelen, maar overdag houd je het liefst min of meer dezelfde temperatuur aan. Zet daarom de verwarming niet helemaal uit als je een weekendje weg bent. Voor je planten zijn zo’n grote temperatuurschommelingen nefast.

Waarom gaan mijn planten dood in de winter?

Je planten, die leven van het licht, krijgen dus veel minder energie. Veel planten komen in een winterrust; ze groeien minder hard of helemaal niet. Zie je dus opeens geen nieuwe bladeren meer verschijnen aan je geliefde planten, dan is dat geen reden voor paniek.

Welke invloed heeft de vochtigheid op de plantengroei?

De luchtvochtigheid is van invloed op de hoeveelheid water die planten via hun bladeren kunnen verdampen. Bij een te hoge luchtvochtigheid en lage temperatuur in een kweekruimte kunnen planten hun waterdamp niet kwijt. Het verdampingsproces komt dan stil te liggen.

Wat is een goede kweeklamp?

Volgens vele kwekers presteert de HPS-kweeklamp nog altijd het beste. Deze lamp is bovendien zeer betaalbaar. Deze lamp is vanwege zijn rode kleur zeer geschikt voor de bloeifase van planten. Een HPS-kweeklamp heeft altijd een voorschakelapparaat nodig.

Hoe hoog moet de lamp boven wietplant?

Als algemene richtlijn geldt dat ledlampen van 200-400W 30-70cm van de planten moeten hangen, terwijl lampen van 450-600W een afstand van 50-80cm vereisen. Systemen met hogere wattages moet je zelfs nog hoger hangen. Houd je planten daarbij goed in de gaten wanneer je een nieuwe lamp gaat gebruiken.