Inhoudsopgave
Kan niet tegen probiotica?
Maar sommige mensen merken dat ze juist meer klachten krijgen nadat ze probiotica zijn gaan slikken: buikpijn, een opgeblazen gevoel, wisselende ontlasting… ervaar jij dat ook, lees dan snel verder om erachter te komen waar dat aan kan liggen!
Hoe lang duurt het voor probiotica werkt?
Hoelang moet je het gebruiken? Een paar weken probiotica brengt de darmflora niet volledig in balans. Je kunt het daarom het beste een aantal maanden gebruiken. Als de diarree allang voorbij is, kan je darmflora namelijk nog steeds ontregeld zijn.
Wat is het beste tijdstip om probiotica in te nemen?
Neem de probiotica bij voorkeur op een lege maag in, bijvoorbeeld voor het ontbijt of vlak voor het slapen gaan, maar een ander moment van de dag mag ook. Als de maag leeg is, zijn de levensvatbare bacteriën korter in de maag aanwezig en worden er nog geen spijsverteringssappen aangemaakt.
Waar zit veel probiotica in?
7 keer ‘natuurlijke’ probiotica
- Yoghurt. De meest bekende bron van goede bacteriën is natuurlijk yoghurt.
- Zuurkool. Net als yoghurt is zuurkool gefermenteerd.
- Misosoep. De basis van misosoep is een mengsel van gefermenteerde sojabonen, zout en een graan.
- Hüttenkäse.
- Kefir.
- Augurken.
- Tempeh.
Wat is Biotiflor Max?
Biotiflor Max is een zeer sterk probioticume. Dit hoogedoseerd probioticum bevat 30 miljard KVE’s (Kolonie Vormende Eenheden). Dit houdt in dat 1 capsule 30 miljard levensvatbare bacteriën bevat uit 13 verschillende bacteriestammen!
Waar op letten bij probiotica?
Bij het aanschaffen van probiotica is het belangrijk om te letten op hoeveel verschillende bacteriestammen er in zitten, welke soorten en hoeveel koloniserende eenheden het bevat wat wordt aangeduid met KVE. KVE staat dus voor het totaal aantal bacteriën in het supplement wat een kolonie kan vormen in je darmen.
Is probiotica veilig?
Ook het Voedingscentrum geeft aan dat probiotica veilig zijn voor consumenten. De VWA heeft bij het onderzoek ook specifiek gekeken naar het gebruik van probiotica bij kwetsbare groepen, zoals ouderen, zwangeren en baby’s. Ook voor deze personen zijn geen aanwijzingen gevonden dat probiotica onveilig zijn.
Wat merk je van probiotica?
Soms ontstaan milde bijwerkingen van het nemen van probiotica, zoals buikpijn, diarree en opgeblazen gevoel. Bij gezonde mensen hebben probiotica meestal slechts minimale bijwerkingen, als ze al aanwezig zijn.