Wat is de betekenis van Sassen?

Wat is de betekenis van Sassen?

urineren; piesen; pissen. zijn urine lozen; urineren; plassen; in hetzelfde informele register: piesen; pissen.

Wat betekent Ooft?

in het algem. vruchten, rauw (ook gedroogd, gekookt of ingemaakt) als voedings- en genotmiddel gebruikt. Onrijp fruit bevat veel zetmeel, olijven bevatten veel vet, bananen veel zetmeel; hoofdbestanddeel pectine.

Wat is een christenhond?

(soms voorafgegaan door schurftige) minachtende benaming voor een christen. Dit scheldwoord heeft de afgelopen jaren voor heel wat beroering gezorgd.

Wat is het tegenovergestelde van taai?

in de lijst met antoniemen (woorden met een tegengestelde betekenis): taai ≠ bros, mals.

Hoe krijg je taai vlees mals?

Het vlees even een paar uurtjes van te voren marineren bevordert de malsheid en uiteraard ook de smaak….8 manieren om vlees mals te maken

  1. Zout.
  2. Thee.
  3. Rode wijn, azijn en het sap van citrusvruchten.
  4. Bier.
  5. Cola.
  6. Koffie.
  7. Karnemelk en yoghurt.
  8. Vijgen, ananas, kiwi’s en papaya’s.

Hoe krijg je taai vlees weer mals?

Een zure marinade verzacht de spiervezels in het vlees. Zo kan je met wat citroensap, azijn of yoghurt taaie stukken vlees omtoveren tot bijvoorbeeld deze Midden-Oosters getinte malse hap. Ook tannines doen het goed in samenwerking met vlees.

Hoe wordt vlees taai?

Hoe taai vlees is, hangt echter niet alleen af van het bindweefselgehalte, maar ook van de hoeveelheid dwarsverbindingen tussen de collageenvezels. Omdat er als het dier groeit meer dwarsverbindingen tussen collageenvezels ontstaan, wordt het vlees toch taaier. Dwarsverbindingen zijn zeer effectief.

Is staal taai?

Taaiheid is de mate van vervorming die staal kan ondergaan voordat breuk optreedt. Brosheid is de mate waarin het staal zonder rekken breekt wanneer er kracht op wordt uitgeoefend. Hardheid: de weerstand die staal biedt tegen blijvende vervorming door indrukking.

Waar moet je op letten bij de keuze van een materiaal voor een bepaald voorwerp of product?

Materialen worden ontwikkeld met specifieke eigenschappen zoals treksterkte, hardheid of taaiheid. Ook corrosieweerstand en soortelijk gewicht vallen onder materiaaleigenschappen. Zelfs geur, kleur en smaak vallen hier onder.