Wat moet je doen als je anus jeukt?

Wat moet je doen als je anus jeukt?

Tips en adviezen bij anale jeuk

  1. Vermijd geparfumeerd en/of vochtig toiletpapier.
  2. Droog de huid daarna goed af (droogdeppen en niet wrijven) en houdt de huid zoveel mogelijk droog.
  3. Gebruik geen zelfzorgmiddelen zoals zalf, crème of zetpillen, tenzij het op advies van de arts is.

Is anale jeuk gevaarlijk?

Anale jeuk is een onaangename aandoening, maar het is zelden gevaarlijk. In de meeste gevallen wordt de jeuk door iets vrij onschuldigs veroorzaakt, wat natuurlijk moet worden genezen. Wordt de aandoening genezen, houdt de jeuk ook typisch vrij snel op.

Welke creme bij anale jeuk?

Als er geen duidelijke oorzaak voor de jeukklachten is, adviseren we de anus te behandelen met een crème of een zalf, zoals sudocrème, zinkzalf of barrièrecrème. Deze middelen zijn vrij verkrijgbaar bij de drogisterij of apotheek.

Is Vaseline goed voor anus?

Breng het product aan op de huid rond de anus. Droge huid kan jeuk veroorzaken en cetomacrogol zalf hydrateert de huid goed. Gebruik liever geen vaseline crème. Dit kan vaak verstikkend werken waardoor juist jeuk ontstaat.

Wat te doen tegen de jeuk van Aarswormen?

Smeer de bilnaad tegen de jeuk in met een watervrije zalf: cetomacrogozalf of vaseline. Let goed op de hygiëne: knip nagels kort en maak handen, nagels en billen regelmatig schoon. Gebruik elke dag schoon ondergoed. Neem ’s ochtends beddengoed en nachtkleding voorzichtig op en sla het buiten uit.

Welke zalf voor anus?

Medicijnen bij anusscheurtjes

  • Lidocaïne vaselinecrème rectaal of lidocaine zinksulfaat crème rectaal kunt u gebruiken bij pijn of brandende jeuk (2x per dag en na elke keer dat u ontlasting heeft gehad, maximaal 4-6 weken lang)
  • Diltiazemcrème of -gel kunt u gebruiken u als de verlichtende crèmes niet voldoende werken.

Wat helpt tegen een droge anus?

De uitdroging van de huid leidt tot jeuk rond de anus. We adviseren de anus alleen met kraanwater te reinigen en niet met zeep. Het is belangrijk daarna de anus goed droog te deppen (niet wrijven). Gebruik van vochtige toiletdoekjes na de ontlasting kan de huid irriteren.