Hoe krijg ik de pH waarde omlaag aquarium?

Hoe krijg ik de pH waarde omlaag aquarium?

Je kunt de pH-waarde verlagen met een aantal simpele opties. Zo kun je bijvoorbeeld CO2 toevoegen of filteren met turf. Ook kun je een deel van het water vervangen voor zuurder water. Een andere goede optie voor het verlagen van de zuurgraad is de HS Aqua PH/KH Minus.

Wat is gH waarde aquarium?

Wat betekent gH waarde? De gH-waarde (gezamenlijke Hardheid) vertegenwoordigt de totale ‘hardheid’ van het aquariumwater. Wanneer een test aangeeft dat de gH-waarde te hoog is, betekent dit dat de totale hardheid te hoog is. Oftewel, de concentratie van alle opgeloste stoffen in je aquarium.

Hoe kh waarde verhogen aquarium?

Ook kun je zacht water toevoegen, in de vorm van regenwater of osmosewater (water dat is gefilterd door een omgekeerd osmose apparaat). Om de carbonaathardheid te verhogen kun je gebruik maken van HS Aqua KH Plus. Dit middel verhoogt de kH waarde van het water zonder de pH waarde te beïnvloeden.

Hoe CO2 verlagen aquarium?

Een goede watercirculatie die zuurstof in heel het aquarium verspreid is essentieel voor een gezond CO2-peil. Kan je met je stroming een rimpeling in het wateroppervlak krijgen dan haal je ook nog eens extra zuurstof uit de omgeving.

Wat is een goede GH waarde?

Een juiste GH waarde komt de helderheid van je vijverwater ten goede en het bevordert je plantengroei. Een goede GH waarde voor de vijver ligt tussen de 7 en 13 GH. Een oorzaak voor het dalen van de GH waarde is neerslag.

Wat is de ideale KH waarde?

Een goede KH-waarde ligt tussen 6° en 10°dH. Met een eenvoudige test is ook deze waarde te bepalen. Wanneer de ontwikkeling van het vijvermilieu stagneert, zal de KH-waarde dalen wat gepaard gaat met een oplopende pH waarde. Bij toename van het vrije koolzuur zal daarentegen de KH-waarde toenemen en de pH afnemen.

Hoeveel vloeibare CO2 toevoegen aquarium?

Ik raad je aan om met 1 bubbel per seconde CO2 te beginnen als je een aquarium van ongeveer 100 liter hebt. Vervolgens kun je de CO2 aanpassen naargelang de reactie van je vissen en planten. Maar zoals altijd: wees voorzichtig en altijd in kleine stapjes je CO2 veranderen!

Hoe weet je of je lichaam verzuurd is?

Een gemiddeld verzuurd lichaam kan last hebben van vermoeidheid, gewrichtspijnen, haaruitval, weinig energie en huidongemakken. Een sterk verzuurd lijf gaat een stapje verder. Je kunt dan kampen met aandoeningen zoals jicht, artrose, fibromyalgie en eczeem,” aldus Peter-Ernst.