Wat is het verschil tussen hermafrodiet en intersekse?

Wat is het verschil tussen hermafrodiet en intersekse?

Hermafrodiet is een verouderde (en beledigende) term voor tweeslachtigheid. Het woord hermafrodiet wordt enkel voor dieren of planten gebruikt. De correcte term voor mensen met zowel vrouwelijke als mannelijke geslachtskenmerken is intersekse.

Hoe ziet een intersekse eruit?

Wat is een intersekse persoon? Intersekse personen zijn geboren met mannelijke en vrouwelijke geslachtskenmerken. Iemand heeft bijvoorbeeld een niet volgroeide penis en een vagina-ingang of baarmoeder. Of iemand is geboren met een vulva en een grote clitoris die op een penis lijkt.

Wat is een Interseks?

Wat is intersekse? Intersekse verwijst naar de ervaringen van mensen die geboren zijn met een lichaam dat niet past binnen de normatieve definities van man en vrouw. Intersekse gaat niet over seksuele oriƫntatie of genderidentiteit.

Wat is een non-binaire Transvrouw?

Transgender personen identificeren zich niet, of slechts gedeeltelijk, met het geslacht dat hen werd toegewezen bij geboorte. Sommige personen identificeren zich niet volledig als mannelijk of vrouwelijk, of voelen zich even veel of even weinig mannelijk dan vrouwelijk: deze personen noemen we ‘non-binair’.

Hoe ontstaat non-binair?

(Non-)binair zijn heeft te maken met je identiteit en soms ook met expressie: hoe je je voelt als mens, of hoe jezelf laat zien aan de buitenwereld (en soms allebei). Aseksueel zijn heeft alleen te maken met je geaardheid: tot wie je je seksueel aangetrokken voelt.

Wat is PAOS?

PAOS staat voor Partieel androgeenongevoeligheidssyndroom. Bij PAOS ontbreken androgenen, die ervoor zorgen dat mannelijke hormonen op gang komen, zodat de penis zich goed ontwikkelt en een man borsthaar krijgt.

Wat zijn CIS mannen?

Cisgender betekent: ‘niet transgender’. Dus: je bent geboren als jongen, en je voelt je ook jongen. Of je bent geboren als meisje, en je voelt je ook meisje.