Is eierschaal gft?

Is eierschaal gft?

Gooi etensresten, zoals schillen en botjes, en klein/fijn snoeiafval daarom in de groene bak (de gft-bak)!…Afval uit de keuken.

Wel Niet
Jus en bakvet (gestold) Frituurvet en olie
Notendoppen, (mossel)schelpen en eierschalen Kauwgom

Welk afval in welke bak?

Waar hoort uw afval bij?

afval hoort bij
Pizzadozen, vuil (vetvlekken) Restafval
Planten Groente, fruit en tuinafval
Plastic bekers Plastic, blik en pak
Plastic flessen, zonder statiegeld Plastic, blik en pak

Wat is organisch afval?

Organisch afval is de fractie van huishoudelijk en industrieel afval die van nature biodegradeert. Het bestaat uit voedselresten, keukenresten, afval van groenten- & fruithandel en voedingsverwerkende industrie, tuinafval uit privétuinen of publieke parken (grasmaaisel, bladeren, …), enz.

Kan bamboe bij gft?

Schillen van citrusvruchten. Oud brood. Gekookte etensresten, zoals de vaste overblijfselen uit soep. Bamboe wegwerpservies.

Waarom mogen theezakjes niet bij gft?

Tip. Gooi koffiepads en theezakjes niet bij het groente-, fruit- en tuinafval (gft), maar bij het restafval. In het filterpapier van koffiepads en de meeste theezakjes is kunststof verwerkt. Losse koffie en thee mag niet door de gootsteen, maar hoort in de gft-bak.

Wat mag er niet in de groene container?

Wat hoort niet bij gft?

  • koffiepads, -filters en -cups.
  • theezakjes.
  • biologisch afbreekbaar plastic, zoals servies en bestek (muv de speciale composteerbare afvalzakjes)
  • grond (grof tuinafval)
  • graszoden (grof tuinafval)
  • mest van hobbydieren zoals paarden en duiven (restafval)
  • kattenbakkorrels, vogelkooizand, dode dieren.

Wat valt er onder PMD?

Plastic verpakkingen met een metaallaagje (zoals een chipszak) mogen in de zak of bak voor plastic, metalen verpakkingen en drinkpakken (pmd). De verpakkingen worden vaak gerecycled tot nieuwe producten, zoals bermpaaltjes.

Wat behoort tot gft?

Gft betekent natuurlijk groente- fruit en tuinafval, zoals schillen en resten van groenten, fruit en aardappelen, resten van gekookt eten, vlees- en visresten, pinda- en notendoppen, eierschalen, plantaardige olie, gestold vet, onkruid, klein snoeiafval, gemaaid gras en bladeren.

Waar diskettes weggooien?

Stuur de diskettes naar een recyclingservice speciaal voor diskettes. Er zijn services die de gegevens op je diskettes extraheren en naar je terugsturen, en vervolgens de diskettes recyclen. Als je de informatie op de diskettes niet nodig hebt, dan zullen ze deze gewoon vernietigen en vervolgens de schijf recyclen.

Is aluminiumfolie PMD afval?

In de PMD-bak mag alleen verpakkingsmateriaal. Aluminiumfolie dat deel is van een verpakking, hoort zeker bij het PMD. Aluminiumfolie dat je op een rol koopt is formeel geen verpakking en hoort daarom na gebruik bij het restafval.