Waar kunnen profielen van gemaakt zijn?

Waar kunnen profielen van gemaakt zijn?

Profielstaal is een term voor een productgroep gemaakt uit staal, maar ook voor een staafvormige bouwdeel uit deze groep. Profielstaal is een metaalspecifieke aanduiding voor een profiel. Staalprofiel daarentegen is een benaming voor zowel het bouwdeel als de verschillende doorsneden.

Waarom klinknagels?

Ze dienen om onderdelen zoals platen en profielen door middel van klinken met elkaar te verbinden. Klinknagels werden in het verleden onder andere in de bouw en scheepsbouw toegepast. Zo werden ze in de Eiffeltoren en in metalen bruggen gebruikt.

Hoe heet de staf van een bisschop?

Een bisschopsstaf (ook herdersstaf, pastorale staf, doctorsstaf, kromstaf, crosier of krootse) is een staf die binnen het christendom gebruikt wordt als een van de pontificalia die dienen als uiterlijke tekens van de waardigheid van bisschoppen en abten en abdissen.

Wat is een profiel in de bouw?

Profilering, lijstwerk, sierlijstwerk: een profiel is een contour van een bouwonderdeel (van bijvoorbeeld natuursteen, gips, hout, mdf, metaal, kunststof, beton of soms baksteen) wanneer dat denkbeeldig doorgesneden wordt.

Hoe werkt Blindklinken?

Het is een niet-losneembare verbindingstechniek waarbij de nagel door het gat wordt gestoken. Door aan de trekpen van de nagel te trekken, vervormt de achterkant van de nagel en klemt deze zich vanzelf vast in het werkstuk. Op het moment dat de trekpen afbreekt is de verbinding gerealiseerd.

Wat is geklonken?

bn., 1. (gewoonlijk: beklonken), het is tussen hen —, het (de bedoelde zaak) is tussen hen afgedaan, zodat alles geschikt en geregeld is; 2. door klinken, klinkwerk bevestigd: platen.

Wat zijn voorbeelden van vaste verbindingen?

Vaste verbindingen zijn verbindingen waarbij de onderdelen van de constructie niet meer uit elkaar kunnen zonder deze te beschadigen. Vaste verbindingen zijn meestal sterke verbindingen. Lasnaden, soldeernaden, een fels en naden in kleding zijn zichtbare vaste verbindingen.

Wat betekent de verbinding?

verbinding – Zelfstandignaamwoord 1. iets verbinden of samenvoegen; iets dat twee of meer afzonderlijke delen verbindt 2. (scheikunde) een chemische stof die bestaat uit twee of meer scheikundig elementen, het gaat hierbij om een stof met andere eigenschappen dan de elementen waar het uit is samengesteld 3.

Wat betekent staf?

Een staf is de groep medewerkers die de leidinggevende van een organisatie bijstaan als raadgever en helper. In een eenvoudig gestructureerde lijnorganisatie wordt de staf onderscheiden van de lijn. De lijn is het geheel van de medewerkers die de uitvoerende onderdelen van de lijnorganisatie leiden.

Wat is een herdersstaf?

herdersstaf – Staven, vaak met een haak aan het ene uiteinde, die worden gebruikt door schapen- en geitenherders en herders met andere relatief kleine dieren.