Welke vissen tegen muggenlarven?

Welke vissen tegen muggenlarven?

Welke vissen tegen muggenlarven? In de tropen zijn de gup en de soort Gambusia affinis populair. In Nederland kunnen vissen als zonnebaars (in schoon water) of Amerikaanse hondsvis (in vies of zuur water) worden gebruikt omdat deze zich zeer snel kunnen voortplanten.

Wat is het beste voer voor goudvissen?

De meeste goudvissen zijn dol op appels, druiven, erwtjes, botersla, spinazie, worteltjes, broccoli, mais en boontjes. Maar let op, het is niet de bedoeling dat je een hele wortel in het aquarium gooit. Groenten moet je altijd eerst even koken en indien nodig de schil eraf halen.

Hoe kom ik van die muggenlarven af?

Door Aquatain amf in een kleine dosering over stilstaand water te gieten waar muggenlarven in zitten kunnen we muggenlarven zich niet meer vasthechten aan het water oppervlakte. Doordat muggenlarven zich niet meer vast kunnen hechten aan het wateroppervlakte gaan ze dood aan zuurstof tekort.

Wat zijn de soorten goudvissen?

Hier vindt u een aantal verschillende soorten goudvissen. Bij elke vis staat tot welke van de drie ‘hoofd’ groepen hij behoort (koi karper, normale goudvis, sluierstaart), wat de vissen kunnen eten (meer info: pagina VOER) De soorten: Gewone goudvis. Bonte Shubunkin. Komeetstaart.

Waar horen goudvissen wel thuis?

Waar goudvissen wel thuis horen. Goudvissen stellen net als andere vissen eisen aan hun omgeving. Ze horen eigenlijk thuis in vijvers of grote aquariums. Een goede omgeving is de omgeving die past bij zijn leefwijze. Een ruim aquarium met een temperatuur tussen de 10 en 20 graden.

Hoe kan ik goudvissen kweken?

Goudvissen kweken. Goudvissen kweken doe je vooral door de kweekdrift een beetje te stimuleren. Verhoog het watertemperatuur een beetje, geef wat extra voedsel met eiwitten en zorg voor voldoende ruimte en beschutting. Vervolgens zorg je ervoor dat de kweekbak gereed staat. Essentieel bij goudvissen kweken.

Hoe moet je de goudvis voederen?

Het beste is de goudvis elke dag, in de ochtend en avond, een klein beetje te voederen. Anders stijgt de Ammoniakwaarde in je water te hard, ontstaat nitraat en sterven je vissen.